Winnaars van de Dutch Blockchain Hackathon

Allereerst willen we de organisatoren van de Dutch Bockchain Hackathon bedanken voor deze geweldige ervaring. De Hackathon heeft onze verwachtingen ver overtroffen, bedankt daarvoor! Een aantal van de Rocket Minds medewerkers deden mee in het Hackathon team van de Gemeente Zuidhorn. We kregen niet alleen de volle support in onze voorbereidingen op de Hackathon, maar ook volledige ondersteuning voor toekomstige ontwikkelingen binnen de organisatie van de gemeente Zuidhorn. Ons team participeerde in de categorie “Overheid Heruitvinden” en won de eerste prijs met een idee omtrent het innoveren van overheidsbeurzen en subsidies.

Ten tweede, willen we alle deelnemers bedanken die voor een spannende competitie zorgden en een immense druk legden om te presteren. Hierdoor zijn wij op volle snelheid tot ons doel gekomen! Daarnaast heeft alle positieve en constructieve energie bijgedragen aan het ontwikkelen van creatieve en innovatieve ideeën en mogelijkheden omtrent blockchain technologie.

Over de Dutch Blockchain Hackathon

Van 10 tot 12 februari, 2017, vond de Dutch Blockchain Hackaton plaats in Groningen. Tijdens de Hackathon, streden 55 teams met meer dan 400 deelnemers uit meer dan 10 verschillende landen voor de eerste prijs en deden ze hun uiterste best om te bewijzen dat zij het nieuwe fenomeen binnen de Blockchain wereld zijn.

De teams werden verdeeld over 5 categorieën: Identiteit (Identity), Energie (Energy), Pensioen Toekomst (Future of Pensions), Internationale Handel & Ondernemerschap (International Trade & Entrepeneurship) en Overheid Heruitvinden (Reinventing Government). Wij namen deel in de laatste categorie, aangezien ons idee nauw verbonden was met het functioneren van overheidsinschrijvingen en subsidies.

Ons idee:

Het idee achter ons project was om het proces van het geven en ontvangen van staatsbeurzen en subsidies te decentraliseren en te automatiseren.

In dit proces zijn 4 betrokken partijen:

  • De sponsor: de partij die middelen belooft.
  • De ontvanger: de partij die de middelen ontvangt.
  • De validator: de partij die de criteria vastgesteld door de sponsor valideert.
  • De verschaffer: de partij die de middelen levert.
Winnaars van de Dutch Blockchain Hackathon

Dus, nadat de sponsor de criteria heeft vastgestelt, selecteert deze validators die de garantie van geschiktheid kunnen bepalen. De benodigde data om de geschiktheid van de ontvanger te controleren zal door de validator worden toegevoegd aan de identiteit van de ontvanger. Als duidelijk wordt dat de ontvanger aan alle criteria voldoet, ontvangt hij of zij een penning. Deze penning kan dan vervolgens gebruikt worden om het benodigde middel op te halen bij de verschaffer. In sommige gevallen zullen de sponsor en de verschaffer dezelfde partij zijn, maar in andere gevallen zullen zij los van elkaar staan.

Ons systeem houdt het uitwisselen van geld achter de schermen voor de ontvanger van de middelen. De sponsor betaalt de verschaffer dus rechtstreeks.

Uitslag

De jury zag ons project als het meest ambitieuze en duidelijkste uitgewerkt van alle groepen, en schonk ons de eerste prijs binnen onze categorie “Overheid Heruitvinden”!

Doordat er beroemde gasten aanwezig waren bij de Hackathon, kregen we extra motivatie om ook aan hun verwachtingen te kunnen voldoen.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.