Allereerst willen we de welverdiende eer geven aan de organisatoren van de Dutch Bockchain Hackathon. De Hackathon heeft onze verwachtingen ver overtroffen, bedankt daarvoor! Een aantal van RMinds’s medewerkers deed mee in het Hackathon team van de Gemeente Zuidhorn. We kregen niet alleen de volle support in onze voorbereidingen op de Hackathon, maar ook volledige ondersteuning voor toekomstige ontwikkelingen binnen hun organisatie. Ons team participeerde in de categorie “Overheid Heruitvinden” en won de eerste prijs met een idee omtrent het innoveren van overheidsbeurzen en subsidies.

Ten tweede, willen we alle deelnemers bedanken die voor een spannende competitie zorgden en immense druk legden om te presteren. Hierdoor zijn wij op volle snelheid tot ons doel gekomen! Daarnaast heeft alle positieve en constructieve energie bijgedragen aan het ontwikkelen van creatieve en innoverende ideeën en mogelijkheden omtrent blockchain technologie.

Over de Dutch Blockchain Hackathon

Van 10 tot 12 februari, 2017, nam de Dutch Blockchain Hackaton plaats in Groningen. Tijdens de Hackathon, strijden 55 teams met meer dan 400 deelnemers uit meer dan 10 verschillende landen voor de eerste prijs en deden ze hun uiterste best om te bewijzen dat zij het nieuwe fenomeen binnen de Blockchain wereld zijn.

De teams werden verdeeld over 5 categorieën: Identiteit (Identity), Energie (Energy), Pensioen Toekomst (Future of Pensions), Internationale Handel & Ondernemerschap (International Trade & Entrepeneurship) en Overheid Heruitvinden (Reinventing Government). Wij namen deel in de laatste categorie, aangezien ons idee nauw verbonden is met het functioneren van overheidsinschrijvingen en subsidies.

Ons idee:

Het idee achter ons project was om het proces van het geven en ontvangen van staatsbeurzen en subsidies te faciliteren.

Hierbij zijn er 4 betrokken partijen:

  • De sponsor: de partij die middelen belooft.
  • De ontvanger: de partij die uiteindelijk middelen ontvangt.
  • De validator: de partij die de criteria vastgesteld door de sponsor valideert.
  • De verschaffer: de partij die de middelen levert.

Wanneer de sponsor de criteria vaststelt, selecteert deze validators die de garantie van geschiktheid kunnen bepalen. De benodigde data om de geschiktheid van de ontvanger te controleren zal door de validator toegevoegd worden aan de identiteit van de ontvanger. Als duidelijk wordt dat de ontvanger aan alle criteria voldoet, ontvangt hij of zij een penning. Deze penning kan dan vervolgens gebruikt worden om het benodigde middel op te halen bij de verschaffer. In sommige gevallen zullen de sponsor en de verschaffer een en hetzelfde zijn, maar in andere gevallen zullen zij los van elkaar staan.

Ons systeem houdt het uitwisselen van geld achter de schermen voor de ontvanger van de middelen. De sponsor betaalt de verschaffer dus rechtstreeks.

Uitslsag

De jury zag ons project als het meest ambitieus van alle groepen, en schonk ons de eerste prijs binnen onze categorie “Overheid Heruitvinden”!

Doordat er beroemde gasten aanwezig waren bij de Hackathon, waren we nog gemotiveerder om aan hun verwachtingen te voldoen.

Onze projecten

Onze projecten zijn representatief voor onze kerncapaciteiten en hier ziet u enkele succesverhalen waarin ze toegepast zijn in klantscenarios.