webwinkel - de Goedkoopste Manieren om Zaken te Doen

Veel mensen willen graag hun eigen bedrijf, maar een gebrek aan kapitaal of kennis staat vaak in de weg.

Een webshop openen is de perfecte manier om de basics van het handel drijven te leren en is een toegankelijke eerste stap naar succesvol ondernemerschap. Beginnen met een webshop vereist geen grote investering, maar heeft wel de potentie om veel winst te boeken. Of een webshop succesvol wordt hangt voornamelijk af van de marketingaanpak, maar ook van het businessconcept en de aangeboden producten.

De goedkoopste manier om zo zaken op het internet te doen is door te registreren als een onafhankelijk ondernemer. Alles wat je nodig hebt is een goede website – een online winkel – en waarschijnlijk een kantoor en/of een opslagplaats. De opslagplaats kun je zelfs weglaten, om zo zonder enige voorraad te beginnen en simpelweg te werken volgens het dropshipping model.

Bij het ontwerpen van een webshop is het belangrijk om de uiterste aandacht te besteden aan de gebruikersinterface. Dit bepaald namelijk het gebruiksgemak van klanten tijdens het navigeren door de website en dus ook of ze de gewenste producten makkelijk kunnen vinden en bestellen. Een prettige ervaring op jouw webshop helpt om klanten daadwerkelijk hun producten te laten kopen en, bovendien, dat ze terug komen of jouw webshop zullen aanraden aan anderen.

Bel mij terug

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je gegevens achter zodat wij je kunnen terugbellen

webwinkel - de Goedkoopste Manieren om Zaken te Doen

Alle belangrijke informatie op de website moet duidelijk worden afgebeeld: contactinformatie moet zichtbaar zijn, de “zoek” functie moet gemakkelijk te vinden zijn en alle pagina’s moeten snel laden. Voorkom het overladen van de website met onduidelijke of onnodige content. Beperk je tot het maken van goede kwaliteit foto’s, accurate productbeschrijvingen en vergeet niet om ruimte over te laten voor gebruikersfeedback en/of opmerkingen en reviews.

Verder speelt de categorisatie van de producten en het zoeksysteem een belangrijke rol in de gebruikerservaring. Om potentiele verwarring te voorkomen moeten de producten geordend en verdeeld worden in verschillende (sub-)categorieën. Een andere belangrijke functie is de klanthulp en ondersteuning. De makkelijkste manier om te beginnen is om klanten simpelweg contactinformatie zoals jouw telefoonnummer of e-mail adres te geven. Maar overweeg met de tijd – wanneer jouw webshop groeit – om een hulpsysteem of een online chat te implementeren. Hierdoor zal het klantvertrouwen groeien aangezien de website dan meteen al een vangnet voor potentiële problemen en fouten heeft.

De ontwikkeling en de promotie van een webshop zijn sterk afhankelijk van elkaar. Het is daarom vaak het beste om beide services van hetzelfde bedrijf te gebruiken. Op deze manier hoef je maar met één team te werken en weet je zeker dat dit team jouw website binnenstebuiten kent en jouw promotiebenodigdheden goed kan inschatten.

Wil je meer weten over webshops? Lees dan ons artikel: De webshop vanuit het Klantperspectief

Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket Minds
Open-markt of Gepersonaliseerd CMS?
Om jouw webshop te bouwen zijn er een aantal voorgeprogrammeerde systemen op de markt. De meest gebruikten zijn WooCommerce en Shopify, maar wij kunnen ook een CMS personaliseren naar jouw behoeftes.
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket Minds
Integratie van betalingsmethodes
In het realiseren van een webshop is het hoofddoel natuurlijk om daadwerkelijk te verkopen. Om dit te kunnen zul je een configuratie van je eigen betalingssysteem nodig hebben. Wij adviseren om Mollie of Stripe te gebruiken, aangezien dit gemakkelijke systemen zijn die betalingen via iDeal, PayPal of CreditCard faciliteren.
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket Minds
Voorraad en bezorgingsopties
Als je voor een gepersonaliseerd systeem kiest, dan kunnen we jouw webshop zo bouwen dat je gemakkelijk je eigen voorraadbeheer kunt doen, je bezorgingen kunt managen en duidelijk je kosten kunt overzien.
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket Minds
Google AdWords
Om je producten te verkopen moet je natuurlijk wel eerst klanten aantrekken. Een effectieve manier is om je webshop te promoten door met Google AdWords een kwalitatieve advertentiecampagne op te zetten.

Ontwikkelingsfases van een webshop

 • 1

  Voorproject werk

  • Voordat we onze samenwerking beginnen nemen we de tijd om elkaar beter te leren kennen. Tijdens deze fase zullen we samen de projectdoelen identificeren en de implementatiefases uitlijnen.
  • Cliënt vergadering: Jouw project krijgt een persoonlijke manager waarmee je een meeting zult hebben op een locatie naar jouw keuze. Tijdens deze eerste ontmoeting kun je ons alles vragen en kun je aangeven hoe je het project graag uitgevoerd ziet. Daarnaast kun je ons portfolio zien om een duidelijker beeld van de mogelijkheden te krijgen.
  • Commercieel aanbod: Na deze eerste stappen zullen we een persoonlijk commercieel aanbod maken. Dit aanbod zal de verschillende ontwikkelingsfases, de bijbehorende deadlines en het totale projectbudget uitlijnen.
  • Contract ondertekenen: Nadat je ons aanbod hebt doorgenomen zullen we samen het contract ondertekenen. Vervolgens zal al het werk volgens dit contract uitgevoerd worden.
 • 2

  Technisch ontwerp, prototype en design

  • De ontwikkeling van een webshop begint met een technisch ontwerp, gevolgd door de websitestructuur en verscheidene prototypes.
  • Technisch ontwerp: Om te zorgen dat het project aan jouw eisen voldoet maken we eerst een technisch design. Dit design zal je samen met jouw project manager maken. Hierin bepaal je de verschillende secties en productcategorieën van de online winkel samen met de gewenste website functionaliteiten.
  • Ontwikkeling van het prototype: Nadat we de we het technisch design hebben ontvangen, zullen we een prototype van de toekomstige webshop ontwikkelen. Tijdens deze fase zullen we een globaal beeld geven zodat je alvast een idee van het voltooide product zult hebben.
  • Design: Dit is één van de belangrijkere en interessantere fases waar de designer alle elementen van de gebruikersinterface (UI) zal uittekenen.
 • 3

  Full stack development en integratie

  • Deze fase verandert de lay-out plaatjes in “levende” elementen die weergeven en gebruikt kunnen worden in een webbrowser.
  • Lay-out: De lay-out designer verdeelt de lay-outs in verschillende elementen en verdeelt deze over statische html pagina’s. Hiervoor gebruiken we moderne lay-out tools zoals: CSS3, HTML5, Less/Sass, Gulp, Javascript en AngularJS.
  • CMS configuratie: Het Content Management Systeem (CMS) zal worden geïnstalleerd en geconfigureerd op de host website. Je kunt kiezen voor een persoonlijk aangepast CMS of een open-source CMS zoals: Magento, Shopify of Woocommerce.
  • Extra functie(s) programmeren: Tijdens deze fase ontwikkelen en integreren we alle functies die niet in het CMS zitten. Hieronder vallen bijvoorbeeld functies zoals het reserveren en bestellen van producten, het berekenen van de totale kosten, productvariaties en suggesties, een hulpsysteem en een chat service.
 • 4

  Content, testen en lanceren

  • Content voorbereiden en de website voltooien: We vullen de website met teksten, foto’s, product samples en beschrijvingen. Unieke content is hier een vereiste om de webshop effectief te promoten.
  • Producten importeren (indien nodig).
  • Testen: Voordat jouw website openbaar toegankelijk wordt, zullen we eerst samen de functionaliteit testen. Tijdens deze fase identificeren we alle fouten en zorgen we ervoor dat deze opgelost zijn voordat de website online gaat.
  • Lanceren van de website: Dit is praktisch gezien het “geboortecertificaat” van jouw webshop. De webshop krijgt zijn officiële naam en kan worden gebruikt door jouw eerste klanten en/of cliënten.
 • 5

  Ondersteuning en onderhoud:

  • Het managen van een groeiende webshop vereist regelmatig onderhoudswerk. Onderschat nooit de waarde van zorgvuldig onderhoud, want nalatigheid op dit gebied gaat ten koste van de gebruiksvriendelijkheid van je website en uiteindelijk dus ten koste van je klanten. Klik hier om meer te lezen over website onderhoud.
 • 6

  Marketing en promotie

  • Als jouw webshop online is moeten mensen deze natuurlijk wel kunnen vinden. Om dit te bereiken is het goed om zowel online als offline advertenties te overwegen. Wij kunnen helpen met het opzetten en het managen van een effectieve marketingcampagne om zo de gewenste klanten te bereiken. Klik hier  om met ons in contact te komen over de mogelijkheden voor jouw eigen webshop.
Webshop Ontwikkeling Tarieven

Verkoop online met een nieuwe webshop die al binnen 1 maand online kan zijn. De online community is een gigantische potentiële doelgroep voor iedere winkel.

Basis webshop
Het Basis webshop pakket is om zo snel mogelijk te beginnen met verkopen. Jouw webshop zal ontwikkelt worden op het WooCommerce Content Management Systeem (CMS) van WordPress en het design zal gebaseerd worden op een template naar keuze. Je hoeft alleen de content aan te leveren en dan is de website in ongeveer 3 weken online.
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsLevertijd ongeveer 3 weken
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsTemplate design inclusief branding
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket Minds1 design revisieronde
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsResponsive design
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsWooCommerce CMS
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsBasis webshop modules
Geavanceerde webshop
Ons Geavanceerde webshop pakket wordt ontwikkeld op een WooCommerce of Shopify Content Management Systeem (CMS). Je krijgt een gepersonaliseerd design aan de hand van jouw merkidentiteit en geavanceerde modules.
vanaf €1.90000
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsLevertijd ongeveer 2 maanden
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsGepersonaliseerd design met maximaal 3 revisierondes
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsResponsive design
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsWooCommerce of Shopify CMS
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsAlle webshop modules
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsGeavanceerde categorisatie
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsBetalingssysteem integraties
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsVoorraadbeheer
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsTechnisch geoptimaliseerd + SEO Starter Pakket
100% Maatwerk webshop
Ons 100% gepersonaliseerde webshop pakket is de perfecte oplossing wanneer je precies weet wat je wil, maar voorgeprogrammeerde systemen dit niet standaard bieden. We kunnen een compleet Content Management Systeem (CMS) op maat maken of gepersonaliseerde modules integreren op een WooCommerce of Shopify CMS.
Prijs op anvraag
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsLevertijd vanaf 2 maanden
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsGepersonaliseerd design zonder limiet op het aantal revisierondes
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsResponsive design
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsWooCommerce, Shopify of CMS op maat
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsGeavanceerde categorisatie
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsBetalingssysteem integratie
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsVoorraadbeheer
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsAlle webshop modules
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsGepersonaliseerde functionaliteiten
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsGepersonaliseerde modules en widgets
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsAPI-connecties met andere systemen
Webshop: goedkoop begin van je bedrijf | Rocket MindsTechnisch geoptimaliseerd + SEO Starter Pakket

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.