Greta Thunberg Grotesk

Grafisch designer Tal Shub uit New York heeft een niew lettertype ontwikkeld op basis van het handschrift van de Zweedse 16jarige Klimaatactivist Greta Thunberg. Het nieuwe lettertype heet “Greta Grotesk” en is nu beschikbaar om te downloaden.

Het lettertype

Op basis van verschillende foto’s van Thunberg d’r activistenborden heeft Shub de letters verzameld om een nieuw lettertype te designen. Aangezien de letters van Thunberg in grote verschillen, heeft Shub ze stuk voor stuk uitgelijnd en gebalanceerd om zijn eigen designs te ontwikkelen. Ook ontbraken er een aantal van de alfabet letters uit de foto’s die Shub verzameld had, dus moest hij deze “uitvinden” door de manier waarop Thunberg schrijft te analyseren. Hiervoor heeft Shub een element van de letter “R” gebruikt voor het design van de letter “B,” de letter “Q” gemaakt uit de letters “E” en “O” en de letter “W” gemaakt door simpelweg de letter “M” 180 graden te draaien.

Naast de 26 letters, bevat Greta Grotesk alle getallen en twee interpunctietekens. Afbeeldingen van de gehele collectie zijn op de gretagrotesk Instagram pagina te zien.

Download

Dus, als je zelf gebruik wil maken van het handschrift dat de huidige generatie blijft inspireren, of als je graag je eigen memes volledig in klimaatactivist-stijl wil maken, dan kun je hier het bestand voor Greta Grotesk downloaden.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.