Afgelopen woensdag, 10 mei 2017, vond er een job festival in Groningen plaats. Dit event was georganiseerd in een gebouw van de Hanzehogeschool Groningen op het Zernikecomplex. De hoeveelheid bedrijven – meer dan 50, inclusief bekende zoals IBM, DUO en KPN – die op het event aanwezig waren was indrukwekkend.

De eerste keynote werd gepresenteerd door Quintor, maar wij (het RMinds team) kwamen eerder en hadden daardoor de mogelijkheid om eerst wat tijd op de Doorlopende Bedrijvenmarkt door te brengen. Alle bedrijven hadden daar hun eigen tentje en na wat rond gelopen en gepraat te hebben hadden we al gauw een paar mooie goodies van IBM en RDW bemachtigd. Onze dag begon dus goed, ook al waren we eerder die dag verdwaald doordat Google Maps ons naar een ander adres toewees.

Maar laten we nu doorgaan naar de keynote presentaties die werden gegeven door 3 van de grotere bedrijven op het festival, namelijk Quintor, IBM en RDW. Deze bedrijven zijn al zeer bekend door hun waardevolle werk, maar voor de mensen die geen idee hebben wat deze bedrijven doen, hier volgt een korte samenvatting:

Quintor’s bedrijvigheden zijn gefocust op IT-gerelateerde project ontwikkeling waarbij ze ook de ondersteuning en het onderhoud van deze projecten verzorgen. In zulke projecten zorgt Quintor ervoor dat er zoveel mogelijk machine learning technieken worden toegepast.

IBM (International Business Machines) is een multinational computer technologie en IT consulting corporatie dat bekend is door “Watson”, een supercomputer dat in staat is om vragen gesteld in spreektaal te beantwoorden. In 2011 won Watson zelfs een één miljoen dollar prijs door het winnen van de quiz show “Jeopardy”. Watson is in staat om gigantische hoeveelheden data op te nemen en dit te analyseren om het juiste antwoord op de gestelde vraag te vinden. Hier in Groningen is IBM gevestigd aan het Zuiderdiep als “IBM Client Innovation Center Benelux”. Ze bieden hun IT design diensten in allerlei formaten aan zoals applicatie ontwikkeling en innovatie bijvoorbeeld.

Het laatste bedrijf is RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer), een bedrijf dat alles omtrent voertuigen en verkeer regelt. RDW is actief in zo’n 50 landen en werkt aan alles van automobiele technologie tot de licentieverlening van voertuigen. Dus, als je een autotype wil checken of een kentekenplaat voor bijzondere voertuigen nodig hebt, RDW is waar je moet zijn!

Onze projecten

Onze projecten zijn representatief voor onze kerncapaciteiten en hier ziet u enkele succesverhalen waarin ze toegepast zijn in klantscenarios.