Job Festival op de Hanze Hogeschool Groningen

Afgelopen woensdag, 10 mei 2017, vond er een job festival in Groningen plaats. Dit event was georganiseerd in een gebouw van de Hanzehogeschool Groningen op het Zernikecomplex. De hoeveelheid bedrijven die op het event aanwezig waren was indrukwekkend. Er waren meer dan 50 bedrijven aanwezig, inclusief bekende bedrijven zoals IBM, DUO en KPN.

De eerste keynote werd gepresenteerd door Quintor, maar wij (het Rocket Minds team) kwamen eerder en zodat we om eerst wat tijd op de Bedrijvenmarkt konden doorbrengen. Alle bedrijven hadden daar hun eigen tentje en na wat rondgelopen en gepraat te hebben hadden we al gauw een paar mooie goodies van IBM en RDW bemachtigd. Onze dag begon dus goed, ook al waren we eerder die dag verdwaald doordat Google Maps ons naar een ander adres toewees.

Maar laten we doorgaan naar de keynote presentaties die werden gegeven door 3 van de grotere bedrijven op het festival, namelijk Quintor, IBM en RDW. Deze bedrijven zijn al bekend door hun waardevolle werk, maar voor de mensen die geen idee hebben wat deze bedrijven doen, hier volgt een korte samenvatting:

Quintor’s bedrijvigheden zijn gefocust op IT-gerelateerde projectontwikkeling waarbij ze ook de ondersteuning en het onderhoud van deze projecten verzorgen. In zulke projecten probeert Quintor om zoveel mogelijk machine learning technieken toe te passen.

IBM (International Business Machines) is een multinational computer technologie en IT consult corporatie dat bekend is geworden door “Watson”, een supercomputer die in staat is om vragen gesteld in spreektaal te beantwoorden. In 2011 won Watson zelfs de quiz show “Jeopardy” en sleepte daarmee een één miljoen dollar prijs in de wacht. Watson is in staat om gigantische hoeveelheden data op te nemen en dit te analyseren om het juiste antwoord op elke vraag te vinden. Hier in Groningen is IBM gevestigd aan het Zuiderdiep als “IBM Client Innovation Center Benelux”. De IT design diensten van IBM worden in allerlei formaten aangeboden, denk bijvoorbeeld aan applicatie ontwikkeling en innovatie.

Het laatste bedrijf is RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer), een bedrijf dat alles omtrent voertuigen en verkeer regelt. RDW is actief in zo’n 50 landen en werkt aan alles - van automobiele technologie tot de licentieverlening van voertuigen. Dus, als je een autotype wil checken of een kentekenplaat voor bijzondere voertuigen nodig hebt, moet je bij RDW zijn!

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.