Geoptimaliseerd voor Mobiel Gebruik

Aangezien tegenwoordig meer dan 50% van de gebruikers vanaf een mobiel apparaat (telefoon of tablet) naar websites kijkt, is het hebben van een mobiel-vriendelijke website van cruciaal belang.

Wij zien mobiele toegankelijkheid als noodzakelijk voor elke website, ongeacht hoe groot deze is en dit is dan ook de voornaamste reden waarom we mobiele optimalisatie niet als extra service aanbieden, maar dit standaard doen in elk product dat we afleveren.
Naast het verhoogde mobiel gebruik is ook de Google indexeringsprocedure van belang voor mobiele optimalisatie. In 2015 implementeerde Google een nieuwe indexering procedure waardoor mobiele-vriendelijke websites automatisch boven de niet-geoptimaliseerde websites zullen verschijnen.

De trend waarin mensen overgaan naar geavanceerde en compacte mobiele apparaten kan niet meer ontkend worden. Sinds de laatste jaren geeft Google meer zoekresultaten weer voor mobiele apparaten dan bijv. een desktop. Dit betekend dat er steeds meer mensen zijn die hun mobiele apparaten gebruiken wanneer zij via Google zoeken, in plaats van met een desktop.
Deze cruciale verandering in zoekgedrag zou bedrijfseigenaren die nog geen mobiel-vriendelijke website hebben moeten alarmeren. Mobiele apparaten zijn zo gebruiksvriendelijk geworden dat zelfs kinderen ze vaak al dagelijks gebruiken. Een mobiele website is dus een must voor elk bedrijf, ongeacht het thema.

Mobiele optimalisatie voor iedereen

Dus, hoe groot of klein jouw website ook is, door het toenemende mobiel gebruik de de Google de nieuwe indexatie-procedure sinds 2015 is mobiele optimalisatie van groot belang voor iedere website eigenaar!

Google heeft een web-tool gemaakt waarmee je kunt controleren of Google jouw website als mobiel geoptimaliseerd indexeert.


Try it now

Wil je wel een mobiel geoptimaliseerde website, maar niet een compleet nieuwe?

Als jouw website nog niet geoptimaliseerd is, dan zal deze momenteel lagere posities in de zoekresultaten toegewezen krijgen. Om jouw website optimaliseren hoeven we niet per se een nieuwe te ontwikkelen.

Als je jouw website wil optimaliseren voor mobiel gebruik of als je andere vragen hebt met betrekking tot mobiele optimalisatie, neem dan contact met ons op.

Geoptimaliseerd voor Mobiel Gebruik

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.