Door het pinksterweekend is de lijst van deze week een dag later dan normaal. Desalniettemin, hier is weer een lijst met 10 prachtige webdesigns. Enjoy!

Despicable me

De eerste website in onze lijst is gemaakt om de derde Despicable Me film te promoten. De duidelijke typografie en opgeruimde witte achtergrond geven een kalmerend contrast aan de interactieve hovering-effecten die tevoorschijn springen tijdens het scrollen. Wanneer je de website opent, kleurt de nieuwe trailer de achtergrond; wanneer je doorklikt om “the bad (or good) guys” te ontmoeten, springen interactieve afbeeldingen links en rechts vermakelijk je scherm op om je op een speelse manier aan de verschillende filmkarakters te introduceren.

Milk-moments

Deze website, 24 hours of milk moments, is gemaakt om de 17e jaarlijkse Wereld Melk Dag te vieren. Deze interactieve advertentie bevat vermakelijke film fragmenten verspreid over een 24-uurs canvas die je het gevoel geven alsof je een sitcom kijkt die de hele dag doorgaat. Het design promoot het gevoel dat melk een drankje is dat je de hele dag door kunt drinken en dat bij elke soort situatie past.

B4XVI

Nummer vijf in onze lijst is de galerij website Before Sixteen. Deze website is een compilatie van ontwerpers, ontwikkelaars en fotografen die een onzichtbare conversatie tussen nu en kunst van voor 1650 visualiseert. Door de nevenschikking van nieuwe afbeeldingen die oude thema’s, patronen en vormen hergebruiken creëert deze website een eigenaardig tijdloos gevoel. Het zoomende scroll-effect geeft je het gevoel alsof je door de kunstgeschiedenis heen vliegt terwijl de typografie een middeleeuws lettertype dat vaak op historische kunstwerken wordt gevonden imiteert.

Is Jack Wild

Deze “wilde” website belichaamt de focus op persoonlijke en speelse interactie van de digital design en web development student Jack. De klikbare explosies schieten de verschillende projecten waar Jack aan gewerkt heeft chaotisch over je scherm heen. Ook al worden de zwevende elementen moeilijk te lezen, dit effect zorgt zeker voor een speelse en memorabele ervaring van functioneel webdesign – een ervaring die veel designers proberen te bereiken.

Color Theory

Nummer 7 in onze lijst is een leuke manier om kleurentheorie (toepasbaar in webdesign) op een interactieve manier te leren. Het JS hover-effect accentueert de prachtige kleurenspatten die van vorm veranderen zolang ze in beeld blijven. Kleine stukjes theorie glijden je scherm op en veranderen de kleur-effecten van de spatten wanneer je je muis over de verschillende opties beweegt. Op deze manier zie je meteen het effect wanneer de tint, intensiteit of helderheid van een afbeelding verandert.

Super 16

Deze website, die ontwikkeld is voor de Kopenhaagse filmschool Super16, overstijgt de Deense taalbarrière op elegante wijze. Het design opent met een prachtige compilatie van filmfragmenten op de home pagina achtergrond, terwijl de rustgevende wit-op-zwart typografie een rustig contrast vormt. De zorgvuldig geselecteerde foto’s stralen het gevoel uit van een groep creatieve professionals die genieten van de variërende werkomgevingen die bij hun vakgebied horen.

Lucas Bigot

Nummer negen in onze lijst is een website van de Franse Interactive en Motion Designer Lucas Bigot. De website opent met een coole “loading” animatie gevolgd door interactieve filmsimulatie effecten elke keer wanneer je doorklikt naar de volgende pagina. De typografie is gemaakt in een artistieke straatkunst stijl en past goed bij het vervaagde vintage design.

Dan Paris

De laatste website van onze lijst is gemaakt door DAN (Digital Arts Network) Paris. Deze website straalt één en al artistieke perfectie uit: het scrollen loopt smooth, de zachte audio achtergrond ondersteund het innemen van de content en de verschillende video animaties sluiten naadloos op het design aan. Daarbij maakt DAN gebruik van geestige en levendige storytelling om de webbezoekers bekend te maken met hun creatieve bedrijfscultuur.

Met dat hoogtepunt komen we alweer tot het einde van de nieuwe lijst van 10 artistieke webdesigns. Laat het ons weten als je webdesigns tegenkomt die het waard zijn om met de wereld te delen, want geen van ons is immuum voor artistieke inspiratie of wat vermakelijke afleiding! Volgende week zullen we weer een nieuwe lijst met innovatieve webdesigns voor jullie klaar hebben, tot dan!

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.