De weken vliegen voorbij, maar gelukkig stelt de innovatie in webdesign ons nooit teleur. Onze wekelijkse top lijst kan dus consistent blijven in het uitdragen van indrukwekkende web designs.

Vermont

Het eerste webdesign in onze lijst is gemaakt door Vermont, een bedrijf dat premium modemerken vertegenwoordigd op de Tsjechische, Slowaakse en Hongaarse markt. De opening animatie met kalmerende achtergrond muziek loopt naadloos over in de webpagina terwijl de video over Vermont erna een bijzondere grootsheid uitstraalt. Daarbij komt een cool muis parallax effect bij de “About Us” header wat precies dat speelse detail toevoegt dat de website afmaakt.

Type Method AC

Aangezien we regelmatig “typografie” noemen als een design element dat er uit springt, is hier een website waar je met typografie “kerning” (de verdeling van ruimte tussen letters) kunt spelen. Een leuke feature dat dit spel toevoegt is dat het de oplossing van een typograaf met jouw oplossing vergelijkt. Op deze manier kun je gevoel krijgen voor wat effectief typografie gebruik in webdesign is. Als je meer over dit onderwerp wil lezen, klik dan hier om ons artikel over typografie gebruik in webdesign te lezen

Liam Ricketts

Dit webdesign, gemaakt voor de Londense fotograaf Liam Ricketts, demonstreert een prachtige variatie op een galerij website. De hangende handdoek header die je verwelkomt geeft een casual interactief gevoel. Het focus effect dat alleen die foto’s verlicht waar je je muis op houdt, voegt een leuk highlight effect toe en geeft bovendien de galerij een mooie overzichtelijke uitstraling. Het vloeiende scrollen en zoomen door de verscheidene werken geeft het gevoel alsof de website op rails gebouwd is en zorgt voor een rustige kijk ervaring.

Kalium Theme

Het vierde webdesign in onze lijst is gemaakt door het Engelse multifunctionele agentschap Kalium. Hun website staalt een en al professionaliteit uit door het opgeruimde wit en zwart design gecontrasteerd door de interactieve typografische header. Dit jonge team heeft zeker van de besten – zoals Apple – geleerd die demonstreren dan minimalisme een complete stijl op zichzelf kan zijn. Het resultaat is dat de website feilloos navigeert en dat de pagina’s amper tijd nemen om te laden aangezien ze niet opgevuld gestopt zijn met onnodige content.

Le Ble D’or

Dit Taiwanese bier restaurant, Le Ble D’or, verzorgt een leuke interactieve ervaring met hun website. De hoofdpagina laat je de restaurant ambiance tijdens de vroege, middag, avond en late uren proeven door middel van een foto sfeerimpressie. Naast een ruime variëteit aan bier, serveert dit restaurant ook de lekkerste maaltijden die smakelijk op de foto staan. Het viel ons meteen op dat Le Ble D’or grote waarde hecht aan de visuele presentatie en vloeiende werking van hun webpagina’s.

Marco Giovinazzo

Dit webdesign past perfect bij de architectuur en design stijl van de Italiaanse eigenaar – Marco Giovinazzo. Het nette en gladde zwartwit design schept een prachtig contrast met de kleurrijke foto’s die zijn architectuur vertonen. Het zoom effect op de headers van de verschillende werken dompelt de bezoekers geleidelijk onder in zijn creaties terwijl de navigatie effecten leuke details toevoegen.

Lexus

Lexus gebruikt deze website als deel van de online merkstrategie om hun voornaamste merk principes – craftsmanship, innovation en passion – te promoten. Lexus heeft een prachtige hoofdpagina design met typografie waarvan je muis de letters op een speelse manier verstoort. Bij binnenkomst wordt de bezoeker opgezogen door de betoverende achtergrond waar de verschillende video’s en artikelen langzaam voorbij zweven.

Moods Music

Wees gewaarschuwd! Deze website van de Italiaanse band Moods blaast meteen door je speakers zodra het laden voltooid is. Gemaakt om hun mix van rock en electronic muziek te promoten, dit webdesign geeft het gevoel alsof je net een club binnen bent gewandeld. De non-stop bewegende kleur en geluidsgolf effecten die op de maat bewegen verzorgen een coole lichtshow waarbij de letter en tekst verstoringen tijdens de web navigatie een stroboscopisch effect geven.

Robin Mastromarino

Hiermee tilt UX/UI designer Robin Mastromarino de portfolio website naar het volgende niveau. Het rook effect tijdens de ladende animaties, de webpagina transities en het navigeren door de verschillende projecten voegt een cool innovatief web design effect toe. Het vervaagde beeldmateriaal vloeit prachtig over in het wit op zwart contrast terwijl de projectpagina designs meer van zijn innovatieve effecten laten zien.

Future Library

De laatste website in onze lijst is gemaakt voor het project Future Library waar elk jaar (tot 2114) een nieuwe auteur een stuk voor zal schrijven. Het design met de groeiende boom als laadanimatie en het scrol effect waarin je vooruit en terug in de tijd zoomt sluit prachtig aan op dit project. Daarbij speelt het ouderwetse kleurenschema leuk in op het feit dat tegen de tijd dat deze anthologie gepubliceerd zal worden, dit project ook daadwerkelijk een vintage product zal zijn.

Bij het eindigen van deze lijst wil ik iedereen graag bedanken voor hun waardevolle tijd en support! Zoals gewoonlijk zijn suggesties altijd welkom en zullen we volgende week weer terug zijn met een nieuwe lijst vol artistieke designs.

Onze projecten

Onze projecten zijn representatief voor onze kerncapaciteiten en hier ziet u enkele succesverhalen waarin ze toegepast zijn in klantscenarios.