De weken vliegen voorbij, maar gelukkig stelt de innovatie in webdesign ons nooit teleur. Onze wekelijkse top lijst kan dus gerust doorgaan met het uitdragen van indrukwekkende webdesigns.

Vermont

Het eerste webdesign in onze lijst is gemaakt door Vermont, een bedrijf dat premium modemerken vertegenwoordigd op de Tsjechische, Slowaakse en Hongaarse markt. De opening animatie met kalmerende achtergrond muziek loopt naadloos over in de webpagina terwijl de video over Vermont die er achteraan komt een bijzondere grootsheid uitstraalt. Daarbij komt een cool muis parallax-effect bij de “About Us” header, wat precies dat speelse detail toevoegt dat de website in balans brengt.

Type Method AC

Aangezien we regelmatig “typografie” noemen als een design element dat eruit springt, is hier een website waar je met typografie “kerning” (de verdeling van ruimte tussen letters) kunt spelen. Een leuke feature dat dit spel toevoegt is dat het jouw oplossing met de oplossing van een typograaf vergelijkt. Op deze manier kun je gevoel krijgen voor wat effectief typografie gebruik in webdesign is. Als je meer over dit onderwerp wil lezen, Klik dan hier om ons artikel over typografie gebruik in webdesign te lezen.

Liam Ricketts

Dit webdesign, gemaakt voor de Londense fotograaf Liam Ricketts, demonstreert een prachtige variatie op een galerij website. De hangende handdoek header die je verwelkomt geeft een casual interactief gevoel. Het focus-effect dat alleen die foto’s verlicht waar je je muis op houdt, voegt een leuk highlight-effect toe en geeft bovendien de galerij een mooie overzichtelijke uitstraling. Het vloeiende scrollen en zoomen door de verscheidene werken geeft het gevoel alsof de website op rails is gebouwd en zorgt voor een rustige kijkervaring.

Kalium Theme

Het vierde webdesign in onze lijst is gemaakt door het Engelse multifunctionele agentschap Kalium. Hun website staalt één en al professionaliteit uit door het opgeruimde wit en zwart design gecontrasteerd door de interactieve typografische header. Dit jonge team heeft zeker van de besten – zoals Apple – geleerd dat minimalisme een complete stijl op zichzelf kan zijn. Het resultaat is dat de website feilloos navigeert en dat de pagina’s amper tijd nemen om te laden aangezien ze niet volgestopt zijn met onnodige content.

Marco Giovinazzo

Dit webdesign past perfect bij de architectuur en designstijl van de Italiaanse eigenaar, Marco Giovinazzo. Het nette en gladde zwart-wit design schept een prachtig contrast met de kleurrijke foto’s die zijn architectuur vertonen. Het zoom-effect op de headers van de verschillende werken dompelt bezoekers geleidelijk onder in zijn creaties terwijl de navigatie-effecten leuke details toevoegen.

Lexus

Lexus gebruikt deze website als online merkstrategie om hun voornaamste merk principes – craftsmanship, innovation en passion – te promoten. Lexus heeft een prachtige hoofdpagina design met typografie waarvan je muis de letters op een speelse manier verstoort. Bij binnenkomst wordt de bezoeker opgezogen door de betoverende achtergrond waar de verschillende video’s en artikelen langzaam voorbij zweven.

Moods Music

Wees gewaarschuwd! Zodra deze website geladen is, blaast de muziek van de Italiaanse band Moods meteen door je speakers. Dit webdesign, gemaakt om hun mix van rock en electronic muziek te promoten, geeft het gevoel alsof je net een club bent binnengewandeld. De kleur en geluidsgolf effecten die non-stop op de maat bewegen verzorgen een coole lichtshow waarbij de letter en tekst verstoringen tijdens de webnavigatie een stroboscopisch effect geven.

Future Library

De laatste website in onze lijst is gemaakt voor het project Future Library waarvoor elk jaar (tot 2114) een nieuwe auteur een stuk zal schrijven. Het design met de groeiende boom als laadanimatie en het scroll-effect waarin je vooruit en terug in de tijd zoomt sluit prachtig aan op dit project. Daarbij speelt het ouderwetse kleurenschema leuk in op het feit dat tegen de tijd dat deze anthologie gepubliceerd zal worden, dit project ook daadwerkelijk een vintage product zal zijn.

Bij het eindigen van deze lijst wil ik iedereen graag bedanken voor hun waardevolle tijd en support! Zoals gewoonlijk zijn suggesties altijd welkom en zijn we volgende week weer terug met een nieuwe lijst vol artistieke webdesigns.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.