Om wat dieper in specifieke type webdesigns te duiken hebben we deze week onze eerste thematische webdesignlijst voor jullie gemaakt. De 10 websites van deze week zijn gekozen op basis van webdesigns die een vorm van video animatie bevatten. Laten we meteen beginnen!

Witness Gotham

De eerste website in onze lijst is gemaakt voor de TV-serie Gotham (een voorloper op het Batman verhaal). Zodra je de website opent zuigt een intense zwart-wit video ondersteund door spannende muziek je meteen naar binnen. Door de verschillende focus shots worden alle hoofdrolspelers geïntroduceerd en raak je als bezoeker meteen geïntrigeerd door de mysterieuze corruptie die de stad Gotham regeert.

Timeshift 165

Dit webdesign is gemaakt als eerbetoon aan de renovatie van de Franse Delahaye 165 auto, gebouwd in 1938. Als de website tot 165 geladen is introduceren de prachtige videobeelden deze unieke auto als een filmtrailer. De beelden die de auto esthetisch belichten zijn net zo professioneel gemaakt als de complete auto renovatie zelf. Bezoekers kunnen vervolgens de complete auto onthullen en zelfs een racespel met verschillende “universum” filters spelen die een futuristisch element aan deze klassieke auto toevoegen.

Black Negative

De interactieve video achtergronden van deze website fungeren als een prachtige promotie voor de design en development artiesten van Blacknegative. De “about” pagina weergeeft de pracht van de natuur, terwijl je muis een paar van ’s werelds bekendste architecturen onthult op de “interactive design” pagina. Doordat de content alleen zichtbaar wordt door gebruikersinteractie, blijven de webpagina’s om de verschillende video achtergronden heen gecentreerd.

Dragracing.md

De vierde website in onze lijst is één van onze eigen creaties die we voor het “Drag Racing Championship” in Moldavië hebben gemaakt. De vervormende effecten in de video achtergrond zijn geïnspireerd op de chaotische energie van de racebaan die we op deze manier rechtstreeks op het scherm over wouden brengen. Naast deze website hebben we ook een compleet system ontwikkeld dat de racedata van de race piloten bijhoudt en live commentaar over het evenement geeft. Klik hier als je meer over dit project wil lezen.

Riad 11

Deze website is gemaakt voor het luxe Riad 11 Zitoune resort dat in hartje Medina het gevoel van Duizend-en-een-nacht probeert te reproduceren. De openingsvideo van deze website brengt het prachtige stadsgevoel op je scherm terwijl de kalmerende achtergrondmuziek je laat verlangen naar de rustgevende ervaringen dat dit resort aanbied. Daarbij hebben de verschillende thematische kamers allemaal hun eigen introductievideo waardoor elk unieke element prachtig belicht wordt.

Epok Design

De zesde website in onze lijst bevat een prachtige promotievideo voor het Franse bedrijf Epok Design. Deze video balanceert een stijlvolle mix van esthetische creatie met industriële productie. De slow motion effecten geven de contactgegevens van het bedrijf verbazingwekkend scherp weer en dienen als een demonstratie van de geraffineerde competenties dat dit bedrijf bezit.

Hungry Mishka

Deze website is ook één van onze eigen creaties. Voor The Hungry Mishka sandwich & burger shop in onze woonplaats Groningen hebben we een speciaal design gemaakt. Voor de introductievideo lieten we ons inspireren door het stijlvolle hipster design dat in dit restaurant zowel in de huisstijl als in het voedsel naar voren brengt. Daarbij moest de video de unieke maaltijd aanpak die hen onderscheidt van de reguliere burgertent belichten. Klik hier als je meer over ons project met The Hungry Mishka wil lezen.

Transformers Movie

Dit webdesign, gemaakt om de nieuwe Transformers film te promoten, heeft overal coole video animaties geïntegreerd. De website opent met een close-up van Optimus Prime’s ogen die je muis over de hele pagina volgen. Daarna worden alle karakters geïntroduceerd door korte video animaties, terwijl de “videos” pagina verschillende trailers en special feature video’s weergeeft. Tot slot, heeft de “CallAllAutobots” pagina een vragenspel waarbij de autobot "Bumblebee" antwoord met bijpassende muziek- en dansanimaties.

Loïc Nottet

Dit webdesign weergeeft de unieke talenten van de Belgische zang en dans artiest Loïc Nottet. De verschillende categorieën op deze landingspagina worden ondersteunt door prachtige zwart-wit animaties uit zijn eigen videoclip. Deze video’s scheppen een mooi contrast met de rest van de website dat simpelweg bestaat uit een minimalistisch zwart op wit design.

Accademia Del Lusso

De laatste website in onze lijst is een prachtig stuk merkstrategie door het modemerk Accademia Del lusso. De in eerste instantie vervormde animatie die duidelijk wordt na interactie met de website belicht de gepersonaliseerde aanpak van dit bedrijf. Het poserende model op de achtergrond, ondersteund door rustgevende muziek en artistieke typografie, creëert een intrigerende ervaring met de website en het modemerk.

Met dat laatste stukje kunstenaarschap komen we tot het einde van de artistieke webdesigns van deze week. Er zullen meer thematische lijsten volgen in de nabije toekomst, maar we horen het graag als er een specifiek type webdesign is waar je extra benieuwd naar bent!

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.