We zijn regelmatig onder de indruk van de webdesign artiesten; ze weten ons altijd weer te verassen met nieuwe effecten en details en met het toepassen van oude technieken op innovatieve manieren. Aangezien we graag onze ervaringen delen, presenteren we wederom onze wekelijkse lijst met 10 nieuwe artistieke web designs.

Pro Weltrade

De eerste website in onze lijst is gemaakt door Weltrade, een organisatie van aandelen handelaars op de FOREX markt. Dit webdesign voegt prachtig toe aan de bedrijfscultuur door het gebruik van details tot in de hoogste klasse. De professionele video introductie heeft een uitdagend effect dat je meteen enthousiast over de marktkansen maakt. De handelaarsbewegingen zijn zeer karakteristiek gemaakt en hebben een krachtige en stijlvolle uitstraling in de klassieke gedecoreerde omgeving.

Citeco - 10000 years of economy

Dit is een website van het Franse bedrijf Citéco dat de laatste 10.000 jaar van economiegeschiedenis uitlegt. Het kleurgebruik en de opzet van dit design doet denken aan de schoolse geschiedenisboeken, maar dan mooier en met interactieve navigatie uitgewerkt. Scrollen door de tijdlijn werkt als een virtuele tijdreis naar de beginselen van economie totdat je uiteindelijk weer in onze huidige wereld beland.

GBR Design

Dit prachtige webdesign is gemaakt door het Italiaanse visual branding en performance marketing bedrijf GBR Design. De header heeft een leuk bubbeleffect dat met je muis mee beweegt, terwijl de rest van het design zeer opgeruimd en professioneel oogt. Het browsen door de portfolio projecten voelt alsof je door een lijst ansichtkaarten kijkt welke je scherm mooi opvullen wanneer je ze opent.

Andre do Amaral

Deze website is gemaakt door de web designer Andre do Amaral om zijn werk bij het websiteproductie platform Squarespace te promoten. Na de toepasselijke rechthoekige opening (de huisstijl van Suarespace), worden zijn werken gepresenteerd door adembenemende headers, gevolgd door prachtige designs met uitgesproken foto’s. Als finishing touch heeft Amaral zelfs de ladende animatie in de vorm van een vierkant gemaakt.

1701 Franciacorta

Het browsen van deze website, gemaakt om het Italiaanse wijnmerk 1701 Franciacorta te promoten, laat je zowel dorstig als vol bewondering achter. De openingsvideo geeft de kunst van het wijn maken prachtig weer, waarna de virtuele toer je regelrecht naar de pittoreske wijngaard transporteert. Het unieke navigatiepanel begeleid je vervolgens smakelijk door de verschillende productieprocessen van deze heerlijke wijnen.

Fine Folk

Deze website van de Amerikaanse Myers School of Art adverteert de “Fine Folk” van hun afstudeerportfolio tentoonstelling. De website navigeert als een galerij die elke kandidaat introduceert via een fotosessie en een video animatie. Dit gepersonaliseerde design wordt ondersteund door korte “about” pagina’s voor elke artiest waarop hun specifieke skills en projecten te zien zijn zodat geïnteresseerden makkelijk contact kunnen leggen.

Echo Brickell

Deze website adverteert de luxueuze verblijven van de Echo Brickell wolkenkrabber in Miami. Deze huizen zijn waarschijnlijk onbetaalbaar voor de meesten van ons, maar het aanschouwen van de perfectie in dit webdesign kost gelukkig niks. De verschillende penthouses en residences hebben allemaal een prachtige custom-made introductievideo die je door deze droomplekken heen begeleiden alsof je de eerste geïnteresseerde koper bent.

Muse residence

Onze achtste website adverteert ook verblijven in de Miami regio, maar deze keer in de Muse wolkenkrabber. Dit webdesign, in contrast tot het vorige, gebruikt lichtere kleuren die doen denken aan een idyllisch spagevoel. Er is nog steeds zat luxe te vinden in dit hightech gebouw, maar dit wordt op elegante wijze gepresenteerd. De website heeft zelfs livebeelden die deze utopische locatie in real-time laten zien.

Piero Fornasetti

Dit webdesign memoreert de Italiaanse schilder, beeldhouwer, interieur designer en graveerder Piero Fornesetti op prachtige wijze. De openingsanimatie die met elke klik van kleur en patronen verandert zuigt je regelrecht in de kunstervaring waarbij zijn creaties speels over het scherm dansen. Het kleurenschema met de verstorende lijnen imiteert een oude film waarbij de interactieve navigatie door zijn geschiedenis opgezet is als een museumtoer.

The Korner

De laatste website in onze lijst is gemaakt door het Franse vrouwenkledingmerk TheKorner. Dit webdesign weergeeft een aantal prachtige achtergrondfoto’s van Parijs waarbij de verschillende kledinglooks stijlvol en elegant geïntroduceerd worden. Het scheve scherm en hey navigatie panel aan de zijkant zijn leuke design details die de artistieke toewijding aan de producties van dit merk reflecteren.

Dat was onze lijst voor deze week! Binnenkort zullen we weer terug zijn met een gespecialiseerde thema lijst zoals de lijst van vorige week, zodat we weer wat dieper in kunnen gaan op specifieke design elementen. Als je in de tussentijd suggesties of opmerkingen hebt, dan horen we natuurlijk graag van je!

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.