SSL-certificaat

Wanneer je gebruik maakt van het internet, ben je altijd verbonden met een server. Dit is meestal de server waar de website op gehost wordt.

Definitie
Secure Sockets Layer (SSL) is een protocol ontwikkeld door Netscape voor het verzenden van privé documenten via het Internet. SSL maakt gebruik van een cryptografisch systeem dat twee sleutels gebruikt om data te versleutelen: Een openbare sleutel zichtbaar voor iedereen en een privé of geheime sleutel die alleen bekend is bij de ontvanger van het bericht.

Telkens wanneer je een website in jouw browser laadt - download je gegevens vanaf die server en wanneer je gegevens via formulieren invoert, dan upload je gegevens naar de server.
Als de website gebruik maakt van een SSL-certificaat, dan betekent dit dat alle informatie die je invoert op die website beveiligd wordt gecodeerd en alleen door de server waarop het SSL-certificaat geïnstalleerd is kan worden gedecodeerd.
Met andere woorden, de SSL is een beveiligde lijn tussen jouw browser en de server van de website.

We raden elke website eigenaar die persoonlijke gegevens verwerkt of bewaard op de server om een SSL-certificaat voor website aan te schaffen.

Hoe kan ik zien of een website via een SSL-certificaat is gecodeerd?

De eenvoudigste manier om een beveiligde website herkennen is via de URL. Een website met een SSL-certificaat bevat namelijk een extra "s" in de URL:https:// in plaats vanhttp://Daarnaast zie je ook een hangslotsymbool in de URL van websites met een SSL-certificaat.

Welke types SSL-certificaten zijn er beschikbaar?

SSL-certificaat
  • Domeinverificatie
    Deze verificatie wordt gecontroleerd door het e-mailadres dat bij het gevraagde domeinnaam hoort en biedt de veiligheid die nodig is voor de meeste toepassingen.
  • Georganiseerde verificatie
    Deze verificatie wordt gecontroleerd door een e-mailadres, en vereist daarna nog een verificatie via de telefoon en controleert of de domeinnaam inderdaad gekoppeld is aan de juiste juridische entiteit (registratienummer van het bedrijf).
  • Uitgebreide verificatie
    Naast de bovenstaande verificatie controles vereist dit certificaat een verificatie van de directeur van het bedrijf. Dit certificaat wordt meestal gebruikt door bedrijven die medische, juridische, of financiële informatie behandelen.

Een SSL-certificaat heeft ook nog andere voordelen, zoals het bijdragen aan een hogere rangorde in de zoekresultaten van zoekmachines.

De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat Google tegenwoordig de beveiligde verbinding mee in acht neemt. Het SSL-certificaat telt nog niet heel zwaar mee in verhouding met kwalitatief hoogstaande inhoud en mobiele-compatibiliteit, maar dit betekent nog niet dat het kan worden genegeerd. Google kan namelijk altijd nog besluiten om een beveiligde verbinding hoger te waarderen in de toekomst. Daarnaast wekt een SSL-certificaat ook het vertrouwen van jouw gebruikers op en geeft het jouw website een veiligere en serieuzere uitstraling.

Hier kun je meer lezen over Google Ranking

Als je nog vragen hebt met betrekking tot de aankoop van jouw SSL-certificaat, neem dan contact met ons op!
We hopen meer websites met HTTPS te zien in de toekomst, zodat het web voor iedereen een stukje veiliger wordt!

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.