SSL-certificaat

Wanneer je gebruik maakt van het internet, ben je altijd verbonden met een server - meestal de server waar de website op gehost wordt

Definitie
Secure Sockets Layer (SSL) is een protocol ontwikkeld door Netscape voor het verzenden van privé documenten via het Internet. SSL maakt gebruik van een cryptografisch systeem dat twee sleutels gebruikt om data te versleutelen: Een openbare sleutel zichtbaar voor iedereen en een privé of geheime sleutel die alleen bekend is bij de ontvanger van het bericht.

Telkens wanneer je een website in jouw browser laadt - download je gegevens vanaf die server en wanneer je gegevens via formulieren invoert, dan upload je gegevens naar de server.

Als de website gebruik maakt van een SSL-certificaat, dan wordt alle informatie die je invoert op die website beveiligd gecodeerd en kan deze alleen worden gedecodeerd door de server waarop het SSL-certificaat geïnstalleerd is. Met andere woorden, de SSL is een beveiligde lijn tussen jouw browser en de server van de website. Wij raden iedereen met een website die persoonlijke gegevens verwerkt of bewaard op de server aan om een SSL-certificaat te kopen.

Hoe kan ik zien of een website via een SSL-certificaat is beveiligd?

De eenvoudigste manier om een beveiligde website herkennen is via de URL. Een website met een SSL-certificaat bevat namelijk een extra “s” in de URL: https://- in plaats van http://- Daarnaast zie je ook een hangslotsymbool in de URL van websites met een SSL-certificaat.

Welke types SSL-certificaten zijn er beschikbaar?

SSL-certificaat
  • Domeinverificatie
    Deze verificatie wordt gecontroleerd door het e-mailadres dat bij het gevraagde domeinnaam hoort en biedt de veiligheid die nodig is voor de meeste toepassingen.
  • Georganiseerde verificatie
    Deze verificatie wordt gecontroleerd door een e-mailadres, en vereist daarna nog een verificatie via de telefoon en controleert of de domeinnaam inderdaad gekoppeld is aan de juiste juridische entiteit (registratienummer van het bedrijf).
  • Extended verificatie
    Naast de bovenstaande verificatie controles vereist dit certificaat een verificatie van de directeur van het bedrijf. Dit certificaat wordt meestal gebruikt door bedrijven die medische, juridische, of financiële informatie behandelen.

Een SSL-certificaat heeft ook nog andere voordelen, zoals het bijdragen aan een hogere zoekmachinerangorde

De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat Google tegenwoordig de beveiligde verbinding mee in acht neemt. Het SSL-certificaat telt nog niet heel zwaar mee in verhouding met kwalitatief hoogstaande inhoud en mobielvriendelijkheid, maar dit betekent nog niet dat het kan worden genegeerd. Google kan namelijk altijd nog besluiten om een beveiligde verbinding hoger te waarderen in de toekomst. Daarnaast wekt een SSL-certificaat ook het vertrouwen van jouw gebruikers op en geeft het jouw website – en dus jouw organisatie – een veiligere en serieuzere uitstraling.

Hier kun je meer lezen over Google Ranking

We hopen meer websites met HTTPS te zien in de toekomst, zodat het web voor iedereen een stukje veiliger wordt! Als je nog vragen hebt met betrekking tot de aankoop van jouw SSL-certificaat, neem dan contact met ons op.

Gratis website scan

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je webadres en e-mail gegevens achter zodat wij direct je website SEO score kunnen testen

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.