Wanneer u internet gebruikt, bent u altijd in een verbinding met een server. Het is meestal de server waar de website wordt gehost.

Definitie
Secure Sockets Layer (SSL) is a protocol developed by Netscape for transmitting private documents via the Internet. SSL uses a cryptographic system that uses two keys to encrypt data − a public key known to everyone and a private or secret key known only to the recipient of the message.

Telkens wanneer u een website in uw browser laadt- laat u gegevens laden vanaf die server, en wanneer u gegevens via formulieren invoert – Verzendt u gegevens naar de server.
Als de website gebruik maakt van een SSL-certificaat – Betekent dit dat alle informatie die u introduceert op die website (beveiligd) wordt gecodeerd, en alleen door de server waar het SSL-certificaat is geïnstalleerd kan worden gedecodeerd.
Met andere woorden- de SSL is een veiligheidslijntussen uw browser en de server van de website.

Het wordt aanbevolen voor elke site die persoonlijke gegevens verwerkt of bewaard.

Hoe kan ik zien als een website via een SSL-certificaat is gecodeerd?

De eenvoudigste manier om een beveiligde website herkennen is de URL, die een extra "s" bevat: https:// in plaats vanhttp://bevatten zal. U ziet ook een hangslotsymbool in de URL.

Welke types van SSL-certificaten zijn beschikbaar?

  • Domeinverificatie
    het wordt gecontroleerd door de e-mail met de gevraagde domeinnaam geassocieerd en biedt de veiligheid die nodig is voor de meeste toepassingen.
  • Georganiseerde verificatie
    dit certificaat wordt gecontroleerd door e-mail, en vereist daarna een verificatie via de telefoon en controleert dat de domeinnaam is gekoppeld aan de juiste juridische entiteit (registratienummer van het bedrijf).
  • Uitgebreide verificatie
    naast al de eerder genoemde checkings – vereist het een verificatie van een directeur van het bedrijf. Dit wordt meestal aanbevolen voor bedrijven die medische of bancair persoonlijke informatie behandelen

Een SSL certificaat heeft andere voordelen, zoals het bepalen van een hogere plaats in zoekresultaten van zoekmachines.

De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat Google de beveiligde verbinding begonnen is te overwegen. Het is nog steeds een licht signaal beschouwend over beveiliging maar, aangezien kwalitatief hoogstaande inhoud en mobiele-compatibiliteit de belangrijkste zorgen zijn van Google, maar dit betekent niet dat het kan worden genegeerd, want Google kan besluiten de beveiligde verbinding te gaan versterken in de toekomst.

Hier kunt u meer lezen over Google Ranking

Als u nog vragen heeft met betrekking tot de aankoop van een SSL-certificaat, schroom dan niet om ons te contacteren via ons contactformulier.
We hopen meer websites te zien met HTTPS in de toekomst. Laten we allemaal het web veiliger maken!

Onze projecten

Onze projecten zijn representatief voor onze kerncapaciteiten en hier ziet u enkele succesverhalen waarin ze toegepast zijn in klantscenarios.