Over Google Analytics

Definitie: Google Analytics is een gratis online programma van Google dat het mogelijk maakt om statistieken te meten. Deze statistieken geven u inzicht in het gedrag van uw website of intranet bezoekers.

U kunt gebruik maken van meerdere Analytics platformen, maar de meest gebruikte is Google Analytics. Hiermee biedt Google u de mogelijkheid om uw verkopen en conversies te meten. Ook geeft het u up-to-date informatie over de gebruikers van uw website, de plek waar ze vandaan komen, de pagina's die ze bezocht hebben en hoeveel tijd ze besteden aan elk van de bezochte pagina’s.

Waarom heb ik deze informatie nodig?

Met behulp van deze informatie kunt u uw gebruikers analyseren, en op basis van deze informatie welk deel van de inhoud van uw website aantrekkelijker is voor uw gebruikers. Door het overwegen van deze bevindingen, kunt u uw content aanpassen en zullen toekomstige gebruikers sneller terug te keren naar uw website en hier meer tijd op besteden. Dit zal uiteindelijk leiden tot extra omzet en inkomsten.
Een krachtige functie dat Google Analytics biedt is het synchroniseren van uw Analytics-profiel met uw Google AdWords-account voor het ontvangen van feedback over de reclame die u een bericht verzendt naar Google.

Het merendeel van de bezoekers gebruikt een mobiel apparaat, is dit normaal?

Ja, tegenwoordig is dit volkomen normaal. Meer dan 50% van de bezoekers gebruikt vaker hun mobiele apparaat dan hun laptop of pc om op het internet te surfen.
Het is daarom belangrijk om te controleren of uw website mobiel vriendelijk is. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om uw website zo snel mogelijk te optimaliseren want dit is een belangrijke factor voor Google's indexeringsformule.

Google Analytics-rapportage.

Het dashboard van Google Analytics biedt u de mogelijkheid om complexe en aangepaste rapporten over de informatie die u nodig hebt te ontvangen.
U kunt aangeven in welke onderwerpen u geïnteresseerd bent zodat Google analytics een rapport genereert met alleen die informatie die relevant vor u is.

Real time

Wil je zien wie er op dit moment uw website bezoekt? Real-time data biedt u deze mogelijkheid. Hiermee kunt U kunt de pageviews, locaties, tijd besteed aan uw website, actieve pagina's, bron, etc. van uw huidige bezoekers inzien

Onze projecten

Onze projecten zijn representatief voor onze kerncapaciteiten en hier ziet u enkele succesverhalen waarin ze toegepast zijn in klantscenarios.