google analytics

Over Google Analytics

Definitie: Google Analytics is een gratis online programma van Google dat het mogelijk maakt om statistieken te meten. Deze statistieken geven je inzicht in het gedrag van jouw website of intranet bezoekers.

Je kunt gebruik maken van meerdere Analytics platformen, maar de meest gebruikte is Google Analytics. Hiermee biedt Google jou de mogelijkheid om jouw verkopen en conversies te meten. Ook geeft het jou up-to-date informatie over de gebruikers van jouw website, de plek waar ze vandaan komen, de pagina's die ze bezocht hebben en hoeveel tijd ze besteden aan elk van de bezochte pagina’s.

Waarom heb ik deze informatie nodig?

Met behulp van deze informatie kun je jouw gebruikers analyseren, en op basis van deze informatie bepalen welk deel van de inhoud van uw website aantrekkelijker is voor jouw gebruikers. Door het overwegen van deze bevindingen, kun je content aanpassen en zullen toekomstige gebruikers sneller terug te keren naar jouw website en hier meer tijd op besteden. Dit zal uiteindelijk leiden tot extra omzet en inkomsten.
Een krachtige functie dat Google Analytics biedt is het synchroniseren van jouw Analytics-profiel met jouw Google AdWords-account voor het ontvangen van feedback over je reclames.

Het merendeel van de bezoekers gebruikt een mobiel apparaat, is dit normaal?

Ja, tegenwoordig is dit volkomen normaal. Meer dan 50% van de bezoekers gebruikt vaker hun mobiele apparaat dan hun laptop of pc om op het internet te surfen.
Het is daarom belangrijk om te controleren of jouw website mobiel vriendelijk is. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om uw website zo snel mogelijk te optimaliseren want dit is een belangrijke factor voor Google's indexeringsformule.

Google Analytics-rapportage.

Het dashboard van Google Analytics biedt jou de mogelijkheid om complexe en aangepaste rapporten over de informatie die je nodig hebt te ontvangen.
Je kunt aangeven in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent zodat Google analytics een rapport genereert met alleen die informatie die relevant voor jou is.

Real time

Wil je zien wie er op dit moment jouw website bezoekt? Real-time data biedt je deze mogelijkheid. Hiermee kun je kunt de pageviews, locaties, tijd besteed aan jouw website, actieve pagina's, bron, etc. van jouw huidige bezoekers inzien.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.