UI Design vertegenwoordigt het meest grafische werk van het project en wordt gebaseerd op de schetsen gemaakt in een eerder stadium en de technische voorschriften. De UI omvat alle grafische elementen en kunnen jouw website / applicatie naar een nieuw niveau brengen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van animaties, video-achtergronden, of een speciale indeling om op te vallen. De UI is als het ware de cosmetica van de website/applicatie.

User Interface (UI), User Experience (UX) en Interaction Design (IxD)

UX Design is een meer analytisch en technisch gebied. De UX is het proces van het verbeteren van de bruikbaarheid, gebruiksgemak, en plezier in de interactie tussen de klant en de geleverde website/applicatie. Het verbeteren van de UX is dan ook altijd gericht op het verbetering van de klanttevredenheid en loyaliteit.

Interaction Design zorgt ervoor dat jouw website of applicatie op een hoog niveau gebruikt kan worden. De IxD gaat over alle dynamische elementen van jouw website/applicatie zoals koppelingen, knoppen en formulieren, en zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om deze te volgen.
De belangrijkste resultaten van een Interaction Design komen terecht in de sitemap.

Waarom zijn deze stappen nodig?

Deze 3 stappen zullen samen het proces van registratie, bestellen, contact, of het vinden van nieuwe informatie over uw bedrijf gebruiksvriendelijker maken. Deze stappen zorgen er als het ware voor dat bezoekers jouw website intuïtief kunnen navigeren, waardoor mensen langer op je website blijven en wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkopen of andere klantinteracties.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.