UI Design betreft het meest grafische werk van het project en wordt gebaseerd op de schetsen gemaakt in het eerste stadium van de ontwikkeling van een website/applicatie en op de technische voorschriften. De UI omvat alle grafische elementen, zoals animaties, video-achtergronden, of een speciale indeling om op te vallen. De UI is als het ware de cosmetica van de website/applicatie en kan deze naar een hoger niveau tillen.

User Interface (UI), User Experience (UX) en Interaction Design (IxD)

UX Design is een meer analytisch en technisch onderdeel. De UX is het proces van het verbeteren van de bruikbaarheid en het gebruiksgemak, en dus het plezier in de interactie tussen de gebruiker en de website/applicatie. Het verbeteren van de UX is dan ook altijd gericht op het verbeteren van de gebruikerstevredenheid en loyaliteit.

Interactiedesign zorgt ervoor dat jouw website of applicatie op een hoog niveau gebruikt kan worden. De IxD gaat over alle dynamische elementen van jouw website/applicatie zoals koppelingen, knoppen en formulieren en zorgt voor alle acties die daarop volgen. De belangrijkste resultaten van een Interactie Design komen terecht in de sitemap.

Waarom zijn deze stappen nodig?

Deze 3 stappen zullen samen het proces van registratie, bestellen, contact, of het vinden van nieuwe informatie over uw bedrijf gebruiksvriendelijker maken. Een onduidelijke of slecht functionerende website/applicatie zal je gebruikers irriteren en deze negatieve ervaring zal met jouw merk geassocieerd worden. Door de tijd te nemen voor deze stappen kun je ervoor zorgen dat jouw gebruikers intuïtief kunnen navigeren, waardoor ze langer van je product gebruik zullen maken. Uiteindelijk zal dit tot meer conversies, verkopen of merkbekendheid leiden.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.