Hosting en hoe Kies ik mijn Hostingpakket

Afhankelijk van de behoeften van jouw website zijn er verschillende oplossingen voor webhosting. Er zijn eenvoudige en gratis hostingopties tot complexe en zeer dure hostingpakketten. De beste keuze voor jou hangt af van de middelen die nodig zijn om jouw website optimaal uit te voeren.

Voor starters:

Begin niet met een duur hostingpakket. Je hebt altijd de mogelijkheid om te upgraden naar een betere en meer krachtige server. Het belangrijkste is dat je eerst kijkt naar de kwaliteit van de diensten die verstrekt worden en dan pas naar de prijs. Een duurder hostingpakket staat namelijk niet per se gelijk aan hogere kwaliteit van diensten.

Dus laten we een kijkje nemen naar de mogelijke opties voor het hosten van jouw website:

 • 1

  Gratis webhosting

  Dit type hosting wordt aanbevolen voor beginners die niet bereid zijn om in hosting te investeren. Hoewel de dienstverleners luid beweren dat het gratis is, weten we allemaal dat je er iets voor in moet leveren. In de meeste gevallen betekent dit dat je "betaalt" in de zin van advertenties die door jouw hosting provider geplaatst worden. Dit betekent dat jouw webpagina's er minder aantrekkelijk uit zullen zien en dat de laadtijd van jouw website zal toenemen. Daarbij ontbreekt het vaak in bepaalde technische ondersteuningen en is de kwaliteit van de diensten over het algemeen laag.
 • 2

  Web-shared hosting

  Dit type hosting is de meest populaire vorm van hosting. Jouw website zal zijn eigen domein, e-mail, en database hebben en zal een krachtige server met andere websites delen. Over het algemeen is de technische ondersteuning goed, variërend van bedrijf tot bedrijf. Het juiste bedrijf uitkiezen is dus de belangrijkste factor in het kiezen van jouw Web-shared hosting provider.
 • 3

  Dedicated server

  Bij aankoop van een dedicated server, zal jouw uw website gehost worden op een dedicated server - een server die exclusief gebruikt wordt voor jouw website. Deze optie biedt een krachtige, veilige server met onbeperkte software ondersteuning en is dus perfect voor jouw website als je veel bezoekers of data verkeer hebt of verwacht.
 • 4

  VPS (Virtual Private Server) of Cloud Server

  Bij de aanschaf van een VPS weet je precies wat je hebt gekocht, hoeveel bezoekers jouw server aankan en wat de limieten zijn. Bij het kiezen voor een VPS, wordt een bepaald percentage van de CPU, RAM en harde schijf dat de server beschikbaar heeft aan jouw website toegekend. Deze optie is dus ideaal als je een goed inzicht hebt in jouw website verkeer en als je alleen wil betalen wat je nodig hebt.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.