Wat Zijn Schetsen?

Hoe maak je schetsen?

Eerst bedenk je wat je op elke webpagina wilt tonen en vervolgens verzamel je de inhoud die je hiervoor nodig hebt. Dit kun je gemakkelijk doen met sticky notes of door alles op te schrijven in een (Word) document.

Daarna kijk je rond op het internet om voorbeelden te verzamelen van verschillende webpagina elementen die je aanspreken. Op basis van de voorbeelden kun je de navigatie, kolommen, gerelateerde steunblokken, inhoud, kopteksten, voetteksten, enz. voor jouw website uitschetsen.

Na het realiseren van verschillende ontwerp schetsen, worden al deze ontwerpen gecombineerd in één uiteindelijke versie. Dit doe je door voor elk blok de beste schets versie te kiezen, om zo tot het uiteindelijke designconcept te komen.

Het plannen van jouw webdesign met schetsen

 • 1

  Tekenen

  Met en potlood of pen is het mogelijk om snel ideeën op papier te krijgen, bijna net zo snel als dat het in je opkomt. Het werkt “on-the-fly”, zodat je niet je werktijd voor een scherm hoeft te verspillen. Hierdoor houdt je meer tijd over om ideeën uit te werken. Dus, gewoon je mouwen opstropen en tekenen maar!
 • 2

  Digital wireframes

  Wanneer je al je ideeën op papier hebt en de tekening duidelijk genoeg lijkt te zijn, wordt het tijd om de getekende elementen te verwerken in “digital wireframes”. Hiermee kun je gemakkelijk een digitaal beeld vormen van hoe elke webpagina eruit moet zien.
 • 3

  PSD Sketches

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.