Hoe automatiseer je jouw organisatieprocessen?

Automatiseren van organisatieprocessen is tegenwoordig het gesprek van de dag, maar waar en hoe begin je eigenlijk? Automatisering helpt je om efficiënter te werken waarbij je werknemers kunnen focussen op het werk dat ze daadwerkelijk goed in zijn en van genieten. Dit betekent dat ze minder aandacht hoeven te besteden aan saaie, repetitieve taken die alleen maar tijd opeten.

Kosten of investering?

Procesautomatisering is een investering die zichzelf vrij snel terugverdient, want jouw organisatie zal minder tijd aan repetitieve taken besteden, een stabielere en betrouwbaardere kwaliteit behouden en meer overzicht in de processen krijgen. Automatiseren is voornamelijk effectief voor tijdrovende taken zoals data analyse, registratie van informatie, data kopiëren en het rekenen met bepaalde formules. Als je daarbij jouw bestaande organisatieprocessen, software en databases samen automatiseert, zijn de voordelen direct merkbaar.

Ook online succes?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?

We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.

Hoe begin je automatisering en het verbeteren van jouw processen?

Wanneer we bij Rocket Minds beginnen aan het automatiseren van organisatieprocessen, beginnen we met het maken van een overzicht van alle processen in de organisatie of de afdeling. Hierin beschrijven we hoe elke taak op dit moment wordt uitgevoerd (handmatig, of via een machine of software pakket), hoeveel mensen er betrokken zijn, waar ze zich bevinden, hoeveel tijd het kost en alle andere relevante informatie.

Dan zullen we een analyse van het doel van de automatisering maken. Wat moet het bereiken? Vaak kan niet elke taak geautomatiseerd worden, aangezien veel processen nog steeds specifiek menselijke supervisie nodig hebben. Nadat deze processen geïdentificeerd zijn kijken we naar de taken die potentieel geautomatiseerd kunnen worden. Hierin filteren we de taken die handmatig gedaan worden en kijken we hoe we deze met software kunnen automatiseren.

Bel mij terug

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je gegevens achter zodat wij je kunnen terugbellen

Welke taken hebben het meeste aan automatisering?

Dus, nu hebben we een overzicht van alle processen en gerelateerde taken die geautomatiseerd kunnen worden. Vervolgens kijken we samen naar welke taken het meest profiteren van automatisering, waar automatisering de grootste (positieve) impact heeft. Hierbij kunnen we selecteren op de benodigde tijd voor specifieke taken, maar ook op de foutmarge of op de algemene irritatie die ervaren wordt tijdens het uitvoeren van specifieke taken.

Verbinding met bestaande software

Gebruikelijke taken die gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden zijn: verplaatsen van data van het ene systeem naar het andere, data controles in meerdere systemen en het handmatig samenvoegen van data. Hierbij bestuderen we - mogelijk met de leveranciers van jouw huidige (software) systemen - hoe de verschillende systemen van jouw organisatie efficiënt verbonden kunnen worden.

Gebruiksvriendelijke dashboards en portals

De reden om processen te automatiseren is om efficiënter, eenvoudiger en prettiger te kunnen werken. Daarom besteden wij veel tijd aan de gebruiksvriendelijkheid van systemen om mee te werken en voorzien wij deze altijd van overzichtelijke en waardevolle dashboards die inzichten, analyses en statistieken van jouw organisatieprocessen genereren.

Klaar om met ons aan de slag te gaan?
Alle projecten zijn beschermd onder een NDA

Budget

Wat nu?
Bespreek je idee onder een NDA
Wij bestuderen jouw concept en extrapoleren een haalbare oplossing
Wij geven een kosten- en tijdsinschatting om het product te leveren
Nog niet zeker over je projectdetails?

Als je nog niet zeker bent over de details van jouw project, neem dan contact op via de telefoon of e-mail.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar info@rminds.nl of maak online een afspraak.