Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.
Een vraag die we vaak te horen krijgen is: Hoe scoort mijn website hoger in Google? Het aanleggen van sterke externe backlinks (linkbuilding / backlinking) is één van de elementen die bijdraagt aan het verbeteren van jouw website positie in zoekmachines. Maar welke elementen tellen nog meer mee? Met deze gratis tips verbeter je geleidelijk de vindbaarheid van je website in Google.
Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.
Het schrijven van SEO-vriendelijke content is een vak apart, maar als je eenmaal weet waarmee je rekening moet houden is dit voor iedereen onder de knie te krijgen.
Voor SEO is het niet voldoende om lezers in artikelen inhoudelijke meerwaarde te bieden. Om goed vindbaar te zijn moet je content ook prettig leesbaar zijn en – belangrijker nog – geoptimaliseerd zijn met belangrijke zoekwoorden. Hoe meer relevante zoekwoorden jouw tekst bevat, hoe beter je website scoort als gebruikers op het betreffende onderwerp in Google zoeken.
Let er wel op, hoog in Google komen is niet zo simpel als alleen deze tips toepassen. De manier waarop de algoritmes van zoekmachines websites analyseren verandert namelijk continu. Hierdoor is er geen enkele methode die een positie bovenaan in Google voor 100% kan garanderen.
Gelukkig is er ook goed nieuws. Er zijn namelijk bewezen effectieve manieren om het algoritme te geven waar het voor ontwikkeld is. En ook dat levert hogere plaatsen in de zoekmachines op. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.
De technische optimalisatie is vaak een ondergeschoven kindje binnen SEO. Toch draagt het als geen ander bij aan de indexeerbaarheid en de vindbaarheid van jouw website in Google.
Voordat je begint met schrijven en het gebruik van zoekwoorden is het cruciaal dat je begint met een zoekwoordonderzoek. Dit kan gemakkelijk met behulp van gratis tools zoals de Google Zoekwoordplanner (beter bekend als de Keyword Planner).
Met deze tool kun je zien hoe vaak er op bepaalde zoektermen wordt gezocht en krijg je een overzicht van gerelateerde zoekwoorden. De gerelateerde zoekwoorden bieden nieuwe invalshoeken en verbeteren je vindbaarheid voor andere zoekopdrachten rondom het onderwerp. Als je jouw zoekwoordonderzoek combineert met een analyse van jouw concurrentie kun je inschatten welke posities in de zoekresultaten jouw website kan behalen. Denk er wel om dat de zoekwoorden die je gebruikt wel gerelateerd aan de content moet zijn, anders loop je het risico dat één van Google’s algoritmes je afstraft.
Allereerst onderzoeken we welke termen jouw organisatie kenmerken en waar de pijnpunten van potentiële klanten liggen. Vervolgens brengen we de zoekvolumes en concurrentie van deze zoektermenin kaart en structureren we deze in een logische themaverdeling.
Hoe populairder een zoekterm is, des te groter de concurrentie binnen dit onderwerp. De meeste websites proberen namelijk die content te leveren waar veel mensen naar op zoek zijn.
De meeste zoekmachinegebruikers gebruiken relatief korte zoektermen (short-tail). Langer geformuleerde zoekopdrachten (long-tail) worden minder vaak gebruikt. Hierdoor is er voor long-tail termen minder concurrentie en kun jij hierop makkelijker hoog scoren in Google.
Ben jij ambitieus en wil je ook op competitieve shorttail termen meedoen om te concurreren voor de bovenste plekken in Google? Wees je dan bewust van de stevige concurrentie. Hierdoor duurt het lang voordat je website op een hoge(re) positie in Google komt.
Met een goed doordachte long-tail strategie en een technisch geoptimaliseerde website is het mogelijk om snel een hoge notering in Google te behalen. Een slimme tactiek is om in het begin te kiezen voor een long-tail strategie. Heeft je website autoriteit rondom long-tail termen in de zoekmachine opgebouwd? Dan heb je de solide fundering gecreëerd waarmee je kunt concurreren voor de short-tail zoekwoorden.
Als je nog niet goed weet hoe je moet beginnen kun je onze SEO en SEA experts vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jouw eigen website vragen.
We bieden verschillende opties voor Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en Zoekmachine Adverteren (SEA).
Kies één van de opties hieronder of neem direct contact op voor meer informatie.
Wil je jouw website funderen op een goed uitgedachte paginastructuur zodat je bezoekers intuïtief weten hoe ze door jouw menu items moeten navigeren? Wil je daarbij ook dat ze geënthousiasmeerd worden door slim uitgedachte teksten, goed opgezette content, en bijpassende fotos en illustraties? Dan zijn onze website content pakketten dé oplossing voor jou!
Het eerste wat we doen is de tijd nemen om elkaar te leren kennen tijdens een persoonlijke ontmoeting. Tijdens dit gesprek kun je ons al je vragen stellen en zullen we je vragen stellen over je organisatie en de markt waarin je opereert, je klanten en je doelgroep en de diensten en/of producten die je aanbiedt. Hiermee zullen wij een duidelijk overzicht krijgen van jou, jouw organisatiemodel en wat je met jouw website wil bereiken.
Op basis van deze informatie zullen we een opzet van de structuur van jouw webpagina’s maken en de menu layout van je website uitlijnen. Het resultaat zal een logische structuur zijn die jouw webpagina’s, titels, en formulieren op een aantrekkelijke manier presenteert.
Vervolgens zullen we de content voor de website creëren. In de meeste gevallen bestaat dit uit teksten over jouw organisatie, jouw producten en/of diensten en jouw contactgegevens. De content kan natuurlijk ook uit testimonials, blogs, en klantscenario's bestaan. Daarbij zullen we de bijbehorende illustraties plaatsen, of jouw foto’s en/of video’s integreren. Als geheel zal de content gericht worden op het verbeteren van jouw marktpositie en op het stimuleren van jouw bezoekers om de interactie aan te gaan.
Tegenwoordig is digitale marketing één van de primaire tools van iedere marketing afdeling. Digitale marketers bestuderen waar web bezoekers naar kijken zodat hun website gebruikt kan worden om de juiste personas aan te spreken. Om dit te bereiken, zal de website georiënteerd worden op deze personas om ze zo aan te trekken via Google en andere marketingkanalen.
In deze oriëntatie zal het webdesign gemaakt worden om deze personas aan te spreken en ze te overtuigen van het merk gedachtegoed. Om deze personas vervolgens te stimuleren om de producten en/of diensten te proberen, worden de “Toevoegen aan winkelwagen” en “Info” buttons vergroot of anders prominent zichtbaar gemaakt. Deze kleine design tweaks helpen om web bezoekers te converteren in daadwerkelijke klanten/cliënten.
Om conversies te behalen, werkt een individuele aanpak meestal het beste. Iedere organisatie heeft haar eigen doelen, wat betekent dat de manier waarop bezoekers benaderd moeten worden verschilt van website tot website. Voorbeelden om bezoekersinteractie te stimuleren zijn: een gratis product aanbieden, een gratis download aanbieden, bezoekers vragen om ze terug te bellen, bezoekers contactinformatie verzamelen, een gratis demo of test versie aanbieden. Dit alles is om interactie met potentiële klanten/cliënten aan te gaan. Tijdens deze interactie kun je informatie verzamelen over hun interesses zodat je ze hier later individueel mee kunt benaderen.
Leer van onze ervaring over de beste aanpak voor jouw website of applicatie.