Gepersonaliseerd CMS voor simpele of uitgebreide websites

Met een CMS (content management system) hoef je je minder zorgen te maken over de techniek achter de site. Een goed CMS draagt bij aan jouw zichtbaarheid, is makkelijk uitbreidbaar, eenvoudig te onderhouden en gebruiksvriendelijk. Met een CMS kun je op een intuïtieve manier de inhoud van je website aanpassen. Er bestaan verschillende CMS-en, dus het is belangrijk dat je je goed informeert voordat je een keuze maakt.

Wat is een CMS

Een CMS is een systeem waarmee je jouw website op een gebruiksvriendelijke manier kunt managen. WordPress is het meest bekende CMS en biedt vele mogelijkheden, vooral voor content-georiënteerde websites. Echter, als het aankomt op het ontwikkelen van een website waar specifieke organisatie tools voor nodig zijn, is een universeel systeem zoals WordPress een obstakel in het ontwikkelen van verschillende functionaliteiten. Daarbij komt een universeel CMS met veiligheidsrisico’s en hogere onderhoudskosten. Om deze redenen adviseren we een gepersonaliseerd CMS voor de ontwikkeling van de meeste websites.

Ook online succes?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?

We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.

Vormgeving in jouw huisstijl
In onze website ontwikkeling zorgen we er altijd voor dat deze gemakkelijk in gebruik is. Jouw website kan worden opgeleverd in WordPress, Joomla, Drupal of ander (gepersonaliseerd) CMS naar keuze. Daarbij integreren we jouw CMS met de juiste plug-ins zodat je jouw doelen kunt verwezenlijken en je gemakkelijk je eigen website kunt beheren.
Makkelijk beheersysteem (CMS)
De meest voordelige optie op de lange termijn is om jouw website te laten maken met WordPress of een gepersonaliseerd CMS op maat.
Modules & functionaliteiten
Bij het ontwerpen van een professionele website komt meer kijken dan de integratie van een CMS en het bouwen van een conversiegericht design. Om interactie (contact, verkopen, overtuigen) met bezoekers aan te gaan, kan de website geïntegreerd worden met een chat of ticket service, een betalingssysteem, of elke andere module die bezoekers interactie faciliteert.
SEO & vindbaarheid
Na de oplevering van de website ontvang je altijd aanvullende ondersteuning. Afhankelijk van het type website dat je laat maken, krijg je uitleg over het CMS, over de koppelingen en de tools die gebruikt zijn en over de integraties die jouw website ondersteunen.

Kosten van een gepersonaliseerd CMS

Zolang standaard CMS functionaliteiten (zoals die van WordPress) voldoende zijn, dan is een opensource CMS een goedkope en toegankelijke manier om een content-georiënteerde website te maken. Maar, wanneer je specifieke applicaties en functies nodig hebt, dan kunnen de kosten voor het ontwikkelen van een opensource CMS snel omhoog schieten. Dus, als je vanaf het begin al weet dat je specifieke functionaliteiten of software nodig hebt, dan kan een gepersonaliseerd CMS je een hoop tijd en geld besparen.

Veiligheid en updates

CMS-systemen zoals WordPress, Drupal en Joomla! werken zowel op een server als in de webbrowser. Het nadeel hiervan is dat het een gemakkelijk doelwit voor hackers is. Op het moment dat een hacker in inbreekt op zo’n CMS (waarvan de code openbaar is waardoor iedereen de zwakke plekken kan vinden), kan deze hacker ook meteen binnendringen op alle websites of computers die van dat systeem gebruik maken. De consequenties kunnen dus heel groot zijn waarbij gevoelige data gestolen of openbaar gemaakt kan worden. Het is daarom belangrijk dat een CMS-website altijd geupdate is naar de laatste versie.

Echter, dit laatste deel is nog een nadeel van voorgeprogrammeerde CMS-systemen zoals WordPress: updates en onderhoud zijn duurder. Bijvoorbeeld, als we WordPress en een gepersonaliseerd CMS nemen, moeten zowel WordPress als het gepersonaliseerde CMS geupdate worden om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Maar, updaten is vaak geen vloeiend proces; een website kan (tijdelijk) offline gaan en bepaalde CMS instellingen die diensten zoals het vinden van beveiligde klantdata mogelijk maken kunnen verloren gaan. In zulke gevallen zal alles weer hersteld of vanaf 0 opnieuw ontwikkeld moeten worden. Deze problemen kun je voorkomen door met een persoonlijk systeem te werken, want je werkt dan niet via een centrale CMS login, maar met jouw eigen individuele login omgeving.

Bel mij terug

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je gegevens achter zodat wij je kunnen terugbellen

Modules van het Rocket Minds CMS

Veel bedrijven zijn terughoudend als het gaat om gepersonaliseerde software, omdat dit het idee geeft dat alle functionaliteiten vanaf 0 gemaakt moeten worden. Dat kost natuurlijk een hoop tijd en geld, maar het Rocket Minds CMS bevat al een hoop voorgeprogrammeerde modules waardoor de meeste benodigdheden vaak al geregeld zijn. Denk aan functionaliteiten zoals een meertalige website, afbeelding en video integraties, reviews, diensten pagina's, prijslijsten. Elke functionaliteit kan aan of uit gezet worden, afhankelijk van jouw behoeftes en zelfs verder aangepast worden in de code als dat nodig is. Daarbij biedt ons platform een hoop flexibiliteit om specifiek voor jouw website nieuwe gepersonaliseerde functionaliteiten te ontwikkelen

Inclusief al onze modules:
Login + Leden
Google Analytics
Reviews
Labels and badges
Multitaal
Fotoalbum
Video
Productoverzicht
Menu and sitemap
Zoekfunctie
Blog en nieuws
Bestanden beheer
Klaar om met ons aan de slag te gaan?
Alle projecten zijn beschermd onder een NDA

Budget

Wat nu?
Bespreek je idee onder een NDA
Wij bestuderen jouw concept en extrapoleren een haalbare oplossing
Wij geven een kosten- en tijdsinschatting om het product te leveren
Nog niet zeker over je projectdetails?

Als je nog niet zeker bent over de details van jouw project, neem dan contact op via de telefoon of e-mail.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar info@rminds.nl of maak online een afspraak.