Koppelingen met andere systemen (API’s)

Of je nou een website of een CRM- of ERP-systeem hebt, in de meeste gevallen wil je deze integreren met externe diensten zoals Facebook login, factuur generators, of betaalmethodes. In al deze gevallen zul je een API gebruiken, tools voor developers waarmee ze informatie bij de service kunnen ingeven, en waardoor ze informatie rechtstreeks terug ontvangen

Wat zijn API’s

Een API (Application Programming Interface) stelt programma’s en/of websites in staat om onderling gegevens uit te kunnen wisselen. Google heeft bijvoorbeeld de Maps API. Hiervoor stuurt de gebruiker een verzoek naar Google met bepaalde parameters, bijvoorbeeld een plaats, straat en een huisnummer, waarna Google deze gegevens verwerkt. Vervolgens antwoord Google in de vorm van coördinaten die je kunt weergeven op de kaart van Google.

Hetzelfde geldt voor de applicaties van Rocket Minds. Hierdoor kunnen onze cliënten zelf data in hun systeem in en uitlezen. Daarbij kunnen we ook koppelingen maken met API’s van derde partijen, bijvoorbeeld met boekhoudpakketten voor automatische facturatie, voor Google Maps, of social media. De meeste koppelingen worden gemaakt vanuit Twinfield, Exact Online, SnelStart en Mail Exchange.

Ook online succes?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?

We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.

Wat is het nut van een API connectie?

APIs zijn onvermijdelijk. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks zonder dat je het doorhebt. Denk bijvoorbeeld aan het inloggen of registreren voor je favoriete websites. Veel websites bieden hierbij aan om in te loggen via Facebook, LinkedIn en Google+, wat allemaal gedaan wordt via APIs!

Rocket Minds helpt je graag met het maken van een API voor jouw applicatie! Neem hiervoor contact met ons op zodat we kunnen uitleggen hoe dit werkt.

Bel mij terug

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je gegevens achter zodat wij je kunnen terugbellen

Jouw CRM op maat

CRM staat voor Customer Relationship Management. In een CRM-systeem worden alle klantgegevens opgeslagen en verwerkt. Het CRM-systeem organiseert en optimaliseert de relatie tussen de klant/cliënt en de organisatie waarin contactmomenten met centraal staan. Aangezien een CRM al deze informatie centraliseert hebben alle medewerkers direct toegang, of het nu gaat om het inzien van telefoongesprekken of inkomende mails, pop-ups bij verjaardagen, het benadrukken van verkoopkansen of het verzenden van afspraak herinneringen. Kort samengevat, een CRM-systeem versterkt potentiële en bestaande klantrelaties, maakt kansen zichtbaar, creëert efficiëntie binnen de organisatie en biedt overzicht in leads.
Contacten
Beheer jouw contacten op één centrale plek door al jouw verschillende kanalen (website, abonnementsdiensten, klant accounts, etc.) te integreren in jouw eigen CRM op maat.
Sales
Verbeter jouw overzicht van je sales en je lopende projecten. Met een eigen CRM vergeet je nooit meer taken of aandachtspunten.
Leads
Registreer al je leads op één plek om samen met je team het sales proces op een efficiëntere manier te managen.

Technische informatie over APIs

Een API kun je zien zien als een op zichzelf staande sectie van een applicatie. Over het algemeen worden deze niet via de browser, maar via back-end code aangeroepen. Daarnaast is een API vrijwel altijd voorzien van autorisatie om gevoelige data te beschermen.

Bij Rocket Minds werken we op de back-end afdeling voornamelijk met het framework Laravel. Dit framework heeft een duidelijk onderscheid tussen de reguliere “webroutes” en de “API-routes”. De webroutes zijn de bekende paden die via de webbrowser te benaderen zijn. Een voorbeeld is rminds.nl/contact. Bij de API-routes wordt meestal gebruik gemaakt van een /api/v1/-aanduiding, bijvoorbeeld rminds.nl/api/v1/fetch-data. Het oproepen van deze fictieve url in de browser zal een foutmelding retourneren omdat er geen autorisatiewaarden zijn meegestuurd. Wanneer je de API-url bekijkt zie je dat het om een API gaat en dat er verbinding wordt gemaakt met v1, de eerste versie van de API. Dit heeft als voordeel dat het compatibiliteitsproblemen voorkomt, want tegelijk met de v1 kan er een v2 verbinding ontwikkeld worden zodat verschillende versies van de applicatie de API verbinding kunnen gebruiken zonder enige interruptie.

Jouw ERP op maat

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem verwerkt alle processen binnen een organisatie. Denk aan relaties, afspraken, klanten en/of cliënten, leads, offertes, facturen en planningen. Alle administratieve, financiële en logistieke bedrijfsprocessen komen hierbij samen in één managementsysteem. Het uiteindelijke doel van een ERP-systeem is om een duidelijk overzicht te creëren en zo kosten te besparen. Doordat een ERP-systeem modulair is opgebouwd, kan een organisatie het systeem zo inrichten dat het volledig aansluit op haar behoeftes. Het ERP-systeem analyseert de informatie van alle geïntegreerde software om zo de meest efficiënte manier van werken te bepalen. Op deze manier draagt een ERP bij aan de efficiëntie, flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van een organisatie.
Facturen
ERPs kunnen het maken van facturen automatiseren, uitgebreide en gedetailleerde overzichten genereren van je cliënt opbrengsten en je statistieken en inzicht geven in tijdsperspectieven.
Leveranciers
Beheer je uitgaven en je vaste abonnementen op één plek. Analyseer de waarde van al jouw leveranciers en overzie de bijbehorende kosten. Pas je organisatie aan op deze informatie en bespaar door te investeren in een alomvattend ERP systeem.
Inventaris
Beheer je producten, diensten en inventaris samen met de bijbehorende statistieken en geschiedenis. Met een ERP-systeem heb je altijd een up-to-date overzicht zonder de gebruikelijke synchronisatieproblemen.
Klaar om met ons aan de slag te gaan?
Alle projecten zijn beschermd onder een NDA

Budget

Wat nu?
Bespreek je idee onder een NDA
Wij bestuderen jouw concept en extrapoleren een haalbare oplossing
Wij geven een kosten- en tijdsinschatting om het product te leveren
Nog niet zeker over je projectdetails?

Als je nog niet zeker bent over de details van jouw project, neem dan contact op via de telefoon of e-mail.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar info@rminds.nl of maak online een afspraak.