Mobiele applicatie laten ontwikkelen voor Android en iOS

Mobiel gebruik voor het bezoeken van websites is de laatste jaren enorm toegenomen en deze groei is er zeker nog niet uit! Een responsive website hebben is nu een vereiste, maar je kunt ook naar het volgende niveau gaan en ervoor kiezen om een app te laten maken zodat je jouw producten en/of diensten optimaal kunt presenteren aan je mobiele bezoekers.

Wat is aan App?

“App” is een afkorting van het woord “applicatie”, een programma dat je kunt installeren en gebruiken op je smartphone of tablet. Met een app kun je een product aanschaffen, een dienst activeren of een spelletje spelen.

Applicatie platforms

Applicatie winkels zijn tegenwoordig de beste markten om nieuwe digitale producten te publiceren. Bijna iedereen heeft nu een smartphone en deze worden over het algemeen vaker gebruikt dan computers. Dit is de voornaamste reden waarom je nieuwe marketing mogelijkheden voor je organisatie moet overwegen door het faciliteren van mobiele toegang voor je huidige en toekomstige klanten en/of cliënten.

Door de snelle progressie in technologie kunnen mobiele applicaties tegenwoordig op meerdere manieren gecodeerd worden. De meest gebruikte codes zijn Swift of C voor iOS en Java voor Android, want dit zijn de “native” (inheemse) programmeertalen van deze besturingssystemen. Wanneer je een app in deze native talen - een native applicatie - laat maken, kun je gemakkelijk gebruik maken van alle native functionaliteiten van deze devices. Het nadeel is echter de ontwikkelingskosten, want om zowel de iOS als de Android markt te voorzien zul je voor ieder besturingssysteem een aparte app moeten maken.

De beste manier om deze extra kosten te voorkomen is door niet een native, maar een “web-based” of “hybrid” applicatie te laten maken. Met nieuwe uitgebreide web technologieën zoals React Native of Ionic framework kunnen applicaties voor meerdere besturingssystemen gebouwd worden met slechts één codebase.

iOS mobiele apps
iOS applicaties zijn ontwikkeld voor alle Apple mobiele devices, zoals iPhones en iPads. Een native iOS applicatie kan gebouwd worden in één van Apple’s programmeertalen - Swift of C. Denk er wel om dat de infrastructuur en het ecosysteem van Apple vereist dat je een Apple Developer account hebt voordat je begint met de ontwikkeling. Daarbij kun je op iOS devices niet applicaties in ontwikkeling installeren zoals op een telefoon.
Android apps
De developers omgeving van Android is simpeler. Er zijn niet echt restricties op de technologie, het ecosysteem, of de code hier. Echter, wat Android app development complex maakt is de compatibiliteit. Waar Apple een bepaald aantal devices heeft waar je apps voor moet maken, kent Android geen limieten, want Android is een open-source besturingssysteem. Dit betekent dat je een hoop (compatibiliteits) tests moet doen voor allerlei devices en Android versies.
Web-based apps
React Native en Ionic frameworks worden de laatste tijd steeds populairder. Met deze frameworks kun je één app maken die op alle besturingssystemen (iOS, Android, en zelfs Desktop besturingssystemen) werkt. Dit is mogelijk omdat deze apps on web-technologie draaien en niet op native programmeertalen. Web-versie apps bestaan van binnen uit een reguliere browser, wat betekent dat je eigenlijk een browser op je mobiele device opent die eruit ziet en functioneert als een individuele app.
Ook online succes?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?

We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.

Concept en Planning

We beginnen met een uitgebreide intake van de beschrijving en de schaal van het project. Één van de belangrijkste dingen is om hier een duidelijk beeld van het business model en het doel van de applicatie te krijgen.

 • Meetings
 • Onderzoek
 • Benodigdheden analyse
 • Technische specificatie
 • Business model analyse
 • Business model analyse
 • Concept en wireframes
 • Definiëren van het project en planning
MVP design en ontwikkeling

Tijdens deze stap zetten we het concept om in een daadwerkelijke applicatie die op een device geïnstalleerd kan worden, welke aantrekkelijk oogt en alle belangrijkste functies bevat.

 • Uitwerken van de MVP
 • Applicatie ontwerp
 • Ontwikkeling van de applicatie logistiek
 • iOS / Android applicatie ontwikkeling
 • Verschillende versies testen
 • Toegankelijk via TestFlight of .apk bestanden
Klaar voor de markt

Zodra de applicatie als MVP getest is, kunnen we deze verbeteren, uitbreiden en klaarmaken voor publicatie in de App Store en Google Play.

 • Extra features inplannen
 • Integraties en verbeteringen
 • Uitwerken van het concept
 • Voorbereiding van alle marketing materialen
 • De app publiceren in de App Store en Google Play
 • Online gaan!
Heb jij een goed idee, of heb je al een Startup lopen?
Wij kunnen je helpen met het realiseren van jouw app concept!

Een professionele applicatie laten bouwen door Rocket Minds

Het maakt niet uit in welke fase van je applicatie, je idea of je bedrijf je bent, wij kunnen je helpen met het realiseren van jouw app zodat deze gepubliceerd kant worden in de AppStore of in de Play Store. Er zijn verschillende toepassingen waarbij een applicatie jou kan helpen:

Idee

Je hebt een idee voor een nieuwe applicatie met de potentie om het volgende nieuwe “ding” te worden. Dit begint meestal als een hobby, maar je zult al snel de hulp van professionals nodig hebben die je kunnen begeleiden in de individuele ontwikkelingsstappen. Rocket Minds kan je helpen met het marktonderzoek, de planning, consultancy, design en concepting, ontwikkeling en zelfs de marketing zodat je van je hobby een winstgevend bedrijf kunt maken.

Uitbreiding van je huidige organisatie

Als je al een organisatie hebt, online of offline, kunnen we je helpen met deze uit te breiden naar nieuwe markten door het ontwikkelen van jouw eigen applicatie. Zo bereik je meer mensen en kun je organisatieprocessen versnellen door gebruikers zelf de directe interactie met jouw organisatie aan te laten gaan.

Intern gebruik voor jouw organisatie

Heb je een gepersonaliseerde oplossing nodig voor jouw interne gebruik? Je kunt een app bijvoorbeeld gebruiken om bepaalde interacties tussen werknemers of tussen werknemers en de (digitale) middelen te verbeteren. Verbeteringen en/of versnellingen van interne organisatieprocessen zijn doorgaans alleen maar gelimiteerd door een gebrek aan verbeelding.

Vormgeving in jouw huisstijl
In onze website ontwikkeling zorgen we er altijd voor dat deze gemakkelijk in gebruik is. Jouw website kan worden opgeleverd in WordPress, Joomla, Drupal of ander (gepersonaliseerd) CMS naar keuze. Daarbij integreren we jouw CMS met de juiste plug-ins zodat je jouw doelen kunt verwezenlijken en je gemakkelijk je eigen website kunt beheren.
Makkelijk beheersysteem (CMS)
De meest voordelige optie op de lange termijn is om jouw website te laten maken met WordPress of een gepersonaliseerd CMS op maat.
Modules & functionaliteiten
Bij het ontwerpen van een professionele website komt meer kijken dan de integratie van een CMS en het bouwen van een conversiegericht design. Om interactie (contact, verkopen, overtuigen) met bezoekers aan te gaan, kan de website geïntegreerd worden met een chat of ticket service, een betalingssysteem, of elke andere module die bezoekers interactie faciliteert.
SEO & vindbaarheid
Na de oplevering van de website ontvang je altijd aanvullende ondersteuning. Afhankelijk van het type website dat je laat maken, krijg je uitleg over het CMS, over de koppelingen en de tools die gebruikt zijn en over de integraties die jouw website ondersteunen.
Klaar om met ons aan de slag te gaan?
Alle projecten zijn beschermd onder een NDA

Budget

Wat nu?
Bespreek je idee onder een NDA
Wij bestuderen jouw concept en extrapoleren een haalbare oplossing
Wij geven een kosten- en tijdsinschatting om het product te leveren
Nog niet zeker over je projectdetails?

Als je nog niet zeker bent over de details van jouw project, neem dan contact op via de telefoon of e-mail.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar info@rminds.nl of maak online een afspraak.

Voor welke bedrijven hebben wij eerder een Applicatie gebouwd?

Neem eens een kijkje bij een van onze recent opgeleverde applicatie projecten.