Website Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Het optimaliseren van jouw website vindbaarheid in Google vereist een aanpak waarbij verschillende acties worden gecombineerd.

Hoe komt mijn website hoger in Google?

Hoe komt mijn website hoger in de Google zoekresultaten? is een vraag die we vaak te horen krijgen. Het aanleggen van sterke externe backlinks, ook wel “linkbuilding” genoemd, is één van de elementen die bijdraagt aan het behalen van topposities in Google. Maar welke elementen dragen dan nog meer bij? Lees verder om te kijken hoe je de vindbaarheid van jouw website in Google structureel kunt verbeteren.

Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds
Technische optimalisatie
De technische optimalisatie van een website is de eerste fase die gedaan wordt om een inschatting te maken van het project. Deze fase omvat een SEO Audit en een aantal technische verbeteringen die een snel resultaat zullen geven in de zoekmachine positie van de website. Technische optimalisaties zijn bijvoorbeeld afbeelding en media optimalisaties, het verkleinen van bestandsgroottes en het versbeteren van de algehele website snelheid.
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds
Meer conversies
Dit deel van de marketing van je website begint tijdens de design fase. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat je website gemakkelijk te navigeren is, maar ook om de bezoekersinteractie te sturen. Afhankelijk van je doelen (om meer te verkopen, leads te genereren of abonnees te verzamelen) kunnen we verschillende Call to Actions (CTAs) over de website verspreiden.
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds
Content optimalisatie
Bij een langetermijn optimalisatieprocess zullen we alle content van de website analyseren. Content omvat de teksten, maar ook de titels, afbeeldingen en videos. Tijdens deze fase zullen we technische verbeteringen maken en de content reviseren om aan Google’s constant veranderende criteria te voldoen.
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds
Google AdWords
Om directe resultaten te behalen is alleen SEO niet genoeg. In dit geval moet SEO gecombineerd worden met Google Advertenties. Wij kunnen jouw Google AdWords campagne uitvoeren om er voor te zorgen dat deze geoptimaliseerd wordt en je het voordeligste Cost per Click (CPC) resultaat behaalt.

Hoe schrijf ik SEO-vriendelijke teksten?

Het schrijven van SEO-vriendelijke content is een vak apart. Maar, gelukkig kan iedereen dit onder de knie krijgen, als je maar weet waar je rekening mee moet houden. Het is niet voldoende om de lezers van jouw artikelen inhoudelijke meerwaarde te geven. Je content moet ook prettig leesbaar zijn en – belangrijker nog – geoptimaliseerd zijn voor vindbaarheid op belangrijke zoekwoorden.

Hoe meer relevante zoekwoorden jouw tekst bevat, hoe beter je website scoort als gebruikers in Google op het betreffende onderwerp zoeken.

Op zoek naar online succes?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?

We nemen graag met je door hoe je (nog meer) online succes kunt behalen en hoe wij je kunnen helpen om dat te realiseren.

Hoger in Google door zoekwoord onderzoek en concurrentie analyse

Voordat je begint met schrijven en het gebruik van zoekwoorden is het cruciaal dat je begint met een zoekwoord onderzoek. Gelukkig kan dit gemakkelijk met behulp van gratis tools zoals de Google Zoekwoordplanner (beter bekend als de Keyword Planner).

Met deze tool kun je zien hoe vaak er op bepaalde zoektermen wordt gezocht en krijg je een overzicht van gerelateerde zoekwoorden. De gerelateerde zoekwoorden bieden nieuwe invalshoeken en verbeteren je vindbaarheid voor andere zoekopdrachten rondom het onderwerp. Als je jouw zoekwoorden onderzoek combineert met een analyse van jouw concurrentie kun je inschatten voor welke posities in de zoekresultaten jouw website kan concurreren.

Denk er wel om dat de zoekwoorden die je gebruikt gerelateerd aan de content waar je over schrijft moet zijn, anders loop je het risico dat één van Google’s algoritmes je afstraft.

Content optimalisatie

Content optimalisatie is een belangrijk aspect van de SEO (Search Engine Optimization) van jouw website. Het is ook het langst durende aspect, want om relevant te blijven, moet je geoptimaliseerde content aan je website blijven toevoegen. Google controleert altijd de snelheid en andere technische aspecten van je website, maar voor Google - en je voor je bezoekers natuurlijk - is het ook belangrijk om interessante en relevante content op je website te vinden. Content omvat niet alleen tekst en titels, maar ook afbeeldingen en andere mediabestanden die allemaal een bepaalde beschrijving, zoekwoord frequentie, grote, etc. moeten hebben om geoptimaliseerd voor Google te zijn.
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds
Zoekwoordonderzoek en thema indeling

Allereerst onderzoeken we welke termen jouw organisatie kenmerken en waar de pijnpunten van potentiële klanten liggen. Vervolgens brengen we de zoekvolumes en concurrentie van deze zoektermenin kaart en structureren we deze in een logische themaverdeling.

Gratis website scan

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je webadres en e-mail gegevens achter zodat wij direct je website SEO score kunnen testen

Technische SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

De technische optimalisatie is vaak een ondergeschoven kindje binnen SEO. Toch draagt het als geen ander bij aan de indexeerbaarheid en de vindbaarheid van jouw website in Google.

Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds

Google AdWords Campagne

Door te adverteren met Google Ads kun je in Google de aandacht trekken naar jouw platform. Afhankelijk van jouw doelen doen we een zoekmachine analyse om te onderzoeken welke marketing campagnes de beste resultaten zullen opleveren.

Iedereen kan natuurlijk zelf een Google AdWords campagne opzetten. Echter, het idee achter het uitbesteden hiervan is dat de campagne geoptimaliseerd wordt doordat je deze laat managen door een professional. Uiteindelijk zal dit de Cost per Click (CPC) naar beneden brengen terwijl je verkopen stijgen, waardoor je zowel meer tijd als netto winst overhoudt dan wanneer je zelf je campagne zou managen.

AdWords = Strategie = Experimentatie. De grootste AdWords opbrengsten krijg je door fundamentele veranderingen in je tactiek. Iedereen volgt dezelfde regels voor Google, waardoor de belangrijkste AdWords activiteit hetgene is waar niemand over praat - constante R&D en experimentatie.

Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket Minds
SEO en SEA Tarieven

We bieden verschillende opties voor Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en Zoekmachine Adverteren (SEA).

Kies één van de opties hieronder of neem direct contact op voor meer informatie.

Technische optimalisatie
Eenmalige optimalisatie van jouw huidige website om de snelheid te verbeteren en de website te optimaliseren voor mobiel gebruik en Google indexering.
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsMedia hervormen en optimalisatie
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsTechnische implementatie van META tags, titels en beschrijvingen
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsMinimalisatie van HTML, CSS en JavaScript
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsServer veiligheidscontrole
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsAanmaken van Sitemap.xml en Robots.txt en onderhoud
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsRegistratie in Google Console
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsOpzetten van Analytics
Basis SEO
Dit is het basis maandpakket voor SEO onderhoud. Hieronder valt het monitoren van de technische optimalisatie en maandelijkse acties om langzamerhand jouw Google rang te verbeteren.
vanaf €35000(per maand)
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsAnalyse van de website, onderwerpen, en concurrenten
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsOpstellen van de belangrijkste zoektermen
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsAnalytics monitoren en rapporteren
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsMeta tags, content, paginalinks
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsOnderhoud van de sitemap
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsUptime monitoren
Geavanceerde SEO en SEA
Geavanceerd pakket voor SEO en SEA onderhoud. Deze optie bevat alles van het basis pakket, plus extra krachtige tools en acties om sneller resultaten te behalen.
vanaf €55000(per maand)
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsConcurrentie en keyword monitoren
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsSearch Engine Advertising (SEA)
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsGoogle Ads Campagnes
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsSocial Media accounts + adverteren
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsBudget planning
Website zoekmachine optimalisatie (SEO) | Rocket MindsMaandelijkse Audits
Bel mij terug

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail naar
info@rminds.nl of laat je gegevens achter zodat wij je kunnen terugbellen