Of je nou een website, of een CRM- of ERP-systeem hebt, in de meeste gevallen wil je deze integreren met externe diensten zoals een Facebook login, factuur generators, of directe betaalmethodes. In al deze gevallen zul je van een API-connectie gebruik maken - een tool voor developers die directe integratie faciliteert waarbij informatie bij de service wordt ingegeven en rechtstreeks terug ontvangen.
Wat zijn API’s
Een API (Application Programming Interface) stelt programma’s en/of websites in staat om onderling gegevens uit te wisselen. Google heeft bijvoorbeeld de Maps API. Hiervoor stuurt de gebruiker een verzoek naar Google met bepaalde parameters - bijvoorbeeld een plaats, straat en een huisnummer - waarna Google deze gegevens verwerkt. Vervolgens antwoord Google in de vorm van coördinaten die je kunt weergeven in Google Maps.
Hetzelfde geldt voor onze applicaties bij Rocket Minds. Door onze API-connecties kunnen onze cliënten zelf data in hun systeem in en uitlezen. Daarnaast maken we ook koppelingen met API’s van derde partijen, bijvoorbeeld met boekhoudpakketten voor automatische facturatie, Google Maps en social media. De meeste koppelingen worden gemaakt vanuit Twinfield, Exact Online, SnelStart en Mail Exchange.
Jouw CRM op maat
CRM staat voor Customer Relationship Management. In een CRM-systeem worden alle klantgegevens opgeslagen en verwerkt. Het CRM-systeem organiseert en optimaliseert de relatie tussen de klant/cliënt en de organisatie waarin contactmomenten met centraal staan. Aangezien een CRM al deze informatie centraliseert hebben alle medewerkers overal direct toegang toe, of het nu gaat om het inzien van telefoongesprekken of inkomende mails, pop-ups bij verjaardagen, het benadrukken van verkoopkansen of het verzenden van afspraak herinneringen. Kort samengevat, een CRM-systeem versterkt potentiële en bestaande klantrelaties, maakt kansen zichtbaar, creëert efficiëntie binnen de organisatie en biedt overzicht in leads.
Contacten
Beheer jouw contacten op één centrale plek door al jouw verschillende kanalen (website, abonnementsdiensten, klant accounts, etc.) te integreren in jouw eigen CRM op maat.
Sales
Verbeter jouw overzicht van je sales en je lopende projecten. Met een eigen CRM vergeet je nooit meer taken of aandachtspunten.
Leads
Registreer al je leads op één plek om samen met je team het sales proces op een efficiëntere manier te managen.
Wat is het nut van een API-connectie?
API-connecties zijn onvermijdelijk. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks zonder dat je het doorhebt. Denk bijvoorbeeld aan het inloggen bij je favoriete website of het registreren voor een webshop. Veel websites bieden hierbij aan om dit te doen via Facebook, LinkedIn of Google+, en dit wordt allemaal gefaciliteerd door API-connecties!
Bij Rocket Minds helpen we je graag met het maken van een API voor jouw applicatie! Neem contact met ons op zodat we kunnen uitleggen hoe dit werkt.
Op zoek naar online succes?
We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?
We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.
Technische informatie over APIs
Een API kun je zien zien als een op zichzelf staande sectie van een applicatie. Over het algemeen worden deze niet via de browser, maar via back-end code aangeroepen. Daarnaast hebben APIs vrijwel altijd autorisatiewaarden nodig zodat gevoelige data beschermd blijft.
Dus, bij Rocket Minds werken we bijvoorbeeld op de back-end afdeling voornamelijk met het framework Laravel. Dit framework heeft een duidelijk onderscheid tussen de reguliere “webroutes” en de “API-routes”. De webroutes zijn de bekende paden die via de webbrowser te benaderen zijn. Een voorbeeld hiervan is https://rminds.nl/contact. Bij de API-routes wordt meestal gebruik gemaakt van een /api/v1/-aanduiding, bijvoorbeeld https://example.com/api/v1/fetch-data. Het oproepen van deze fictieve url in de browser zal een foutmelding retourneren omdat er geen autorisatiewaarden zijn meegestuurd. Wanneer je de API-url bekijkt zie je dat het om een API gaat en dat er verbinding wordt gemaakt met v1, de eerste versie van de API. Dit heeft als voordeel dat het compatibiliteitsproblemen voorkomt, want tegelijk met de v1 kan er een v2 verbinding ontwikkeld worden zodat verschillende versies van de applicatie de tegelijk de API-verbinding kunnen gebruiken zonder enige interruptie.
Jouw ERP op maat
ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem verwerkt alle processen binnen een organisatie. Denk aan relaties, afspraken, klanten en/of cliënten, leads, offertes, facturen en planningen. Alle administratieve, financiële en logistieke bedrijfsprocessen komen hierbij samen in één managementsysteem. Het uiteindelijke doel van een ERP-systeem is om een duidelijk overzicht te creëren en zo kosten te besparen. Doordat een ERP-systeem modulair is opgebouwd, kan een organisatie het systeem zo inrichten dat het volledig aansluit op haar behoeftes. Het ERP-systeem analyseert de informatie van alle geïntegreerde software om zo de meest efficiënte manier van werken te bepalen. Op deze manier draagt een ERP bij aan de efficiëntie, flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van een organisatie.
Facturen
ERPs kunnen het maken van facturen automatiseren, uitgebreide en gedetailleerde overzichten genereren van je cliënt opbrengsten en je statistieken en inzicht geven in tijdsperspectieven.
Leveranciers
Beheer je uitgaven en je vaste abonnementen op één plek. Analyseer de waarde van al jouw leveranciers en overzie de bijbehorende kosten. Pas je organisatie aan op deze informatie en bespaar door te investeren in een alomvattend ERP-systeem.
Inventaris
Beheer je producten, diensten en inventaris samen met de bijbehorende statistieken en geschiedenis. Met een ERP-systeem heb je altijd een up-to-date overzicht zonder de gebruikelijke synchronisatieproblemen.