Gepersonaliseerd CMS voor Simpele of Uitgebreide Websites

Met een CMS (content management system) hoef je je geen zorgen te maken over de techniek achter de site. Een goed CMS draagt bij aan jouw zichtbaarheid, is makkelijk uitbreidbaar, eenvoudig te onderhouden en gebruiksvriendelijk. Met een CMS kun je op een intuïtieve manier de inhoud van je website aanpassen. Er bestaan verschillende CMS-en, dus het is belangrijk dat je je goed informeert voordat je een keuze maakt.

Ik wil een nieuwe website

Wat is een CMS

Een CMS (Content Management Systeem) is een systeem waarmee je jouw website op een gebruiksvriendelijke manier kunt managen. WordPress is het meest bekende CMS en biedt vele mogelijkheden, vooral voor content-georiënteerde websites. Echter, als het aankomt op het ontwikkelen van een website waar specifieke organisatie tools voor nodig zijn, is een voorgeprogrammeerd systeem zoals WordPress een obstakel in het ontwikkelen van verschillende functionaliteiten. Daarbij komt een opensource CMS met veiligheidsrisico’s en hogere onderhoudskosten. Om deze redenen adviseren we een gepersonaliseerd CMS voor de ontwikkeling van de meeste websites.

Op zoek naar online succes?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?

We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.

Wanneer heb ik een gepersonaliseerd CMS nodig?

Zolang standaard CMS functionaliteiten (zoals die van WordPress) voldoende zijn, dan is een opensource CMS een goedkope en toegankelijke manier om een content-georiënteerde website te maken. Maar, wanneer je specifieke applicaties en functies nodig hebt, dan kunnen de kosten voor het ontwikkelen van een opensource CMS snel omhoog schieten. Dus, als je vanaf het begin al weet dat je specifieke functionaliteiten of software nodig hebt, dan kan een gepersonaliseerd CMS je een hoop tijd en geld besparen.

Veiligheid en updates

CMS-systemen zoals WordPress, Drupal en Joomla! werken zowel op een server als in de webbrowser. Het nadeel hiervan is dat het een gemakkelijk doelwit voor hackers is. Op het moment dat een hacker in inbreekt op zo’n CMS (waarvan de code openbaar is en iedereen dus de zwakke plekken kan vinden), kan deze hacker ook meteen binnendringen op alle websites of computers die van dat systeem gebruik maken. De consequenties kunnen dus heel groot zijn waarbij gevoelige data gestolen of openbaar gemaakt kan worden. Het is daarom belangrijk dat een opensource CMS-website altijd geupdate is naar de laatste versie.

Echter, dit laatste deel is nog een nadeel van opensource CMS-systemen zoals WordPress: updates en onderhoud zijn duurder. Bijvoorbeeld, als we WordPress en een gepersonaliseerd CMS nemen, moeten zowel WordPress als het gepersonaliseerde CMS geupdate worden om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Maar, updaten is vaak geen vloeiend proces; een website kan (tijdelijk) offline gaan en bepaalde CMS instellingen die diensten zoals het vinden van beveiligde klantdata mogelijk maken kunnen verloren gaan. In zulke gevallen zal alles weer hersteld of vanaf 0 opnieuw ontwikkeld moeten worden. Deze problemen kun je voorkomen door met een persoonlijk systeem te werken, want je werkt dan niet via een centrale CMS login, maar met jouw eigen individuele login omgeving.

Modules van het Rocket Minds CMS

Veel bedrijven zijn terughoudend als het gaat om gepersonaliseerde software, omdat dit het idee geeft dat alle functionaliteiten vanaf 0 gemaakt moeten worden. Dat kost natuurlijk een hoop tijd en geld, maar het Rocket Minds CMS bevat al een hoop voorgeprogrammeerde modules waardoor de meeste benodigdheden vaak al geregeld zijn. Denk aan functionaliteiten zoals een meertalige website, afbeelding en video integraties, recensies, diensten pagina's en prijslijsten. Afhankelijk van jouw behoeftes kan elke functionaliteit aan of uit gezet worden of zelfs verder aangepast worden in de code als dat nodig is. Daarbij biedt ons platform een hoop flexibiliteit om nieuwe nieuwe functionaliteiten te ontwikkelenvoor jouw website.

Klaar om aan de slag te gaan?
lock-2 Alle projecten zijn beschermd onder NDA
Budget
Wrong recaptcha. Please reload!
Wat volgt er nu?
  • Bespreek je idee onder NDA
  • We bekijken jouw concept en bieden een technisch haalbare oplossing
  • We maken een schatting van de kosten en tijdsduur voor het opleveren van het product
Not sure about your project details yet?

Als je nog niet zeker weet hoe je project eruit ziet, mail of bel ons dan zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail ons op info@rminds.nl of boek een afspraak.