Wat is een CMS

Een CMS (Content Management Systeem) is een systeem waarmee je jouw website op een gebruiksvriendelijke manier kunt managen. WordPress is het meest bekende CMS en biedt vele mogelijkheden, vooral voor content-georiënteerde websites. Echter, als het aankomt op het ontwikkelen van een website waar specifieke organisatie tools voor nodig zijn, is een voorgeprogrammeerd systeem zoals WordPress een obstakel in het ontwikkelen van verschillende functionaliteiten. Daarbij komt een opensource CMS met veiligheidsrisico’s en hogere onderhoudskosten. Om deze redenen adviseren we een gepersonaliseerd CMS voor de ontwikkeling van de meeste websites.

Op zoek naar online succes?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?

We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.

Gepersonaliseerd CMS op maat voor jouw website | Rocket Minds
Vormgeving in jouw huisstijl

In onze website ontwikkeling zorgen we er altijd voor dat deze gemakkelijk in gebruik is. Jouw website kan worden opgeleverd met Joomla, Drupal of een CMS op maat. Daarbij integreren we jouw CMS met de juiste plug-ins zodat je jouw doelen kunt verwezenlijken en je gemakkelijk je eigen website kunt beheren.

Gepersonaliseerd CMS op maat voor jouw website | Rocket Minds
Makkelijk beheersysteem (CMS)

De meest voordelige optie op de lange termijn is om jouw website te laten maken met WordPress of een gepersonaliseerd CMS op maat.

Gepersonaliseerd CMS op maat voor jouw website | Rocket Minds
Modules & functionaliteiten

Bij het ontwerpen van een professionele website komt meer kijken dan de integratie van een CMS en het bouwen van een conversiegericht design. Om interactie (contact, verkopen, overtuigen) met bezoekers aan te gaan, kan de website geïntegreerd worden met een chat of ticket service, een betalingssysteem, of iedere andere module die bezoekers interactie faciliteert.

Gepersonaliseerd CMS op maat voor jouw website | Rocket Minds
SEO & vindbaarheid

Na de oplevering van de website ontvang je altijd aanvullende ondersteuning. Afhankelijk van het type website dat je laat maken, krijg je uitleg over het CMS, de koppelingen en de tools die gebruikt zijn en de integraties die jouw website ondersteunen.

Wanneer heb ik een gepersonaliseerd CMS nodig?

Zolang standaard CMS functionaliteiten (zoals die van WordPress) voldoende zijn, dan is een opensource CMS een goedkope en toegankelijke manier om een content-georiënteerde website te maken. Maar, wanneer je specifieke applicaties en functies nodig hebt, dan kunnen de kosten voor het ontwikkelen van een opensource CMS snel omhoog schieten. Dus, als je vanaf het begin al weet dat je specifieke functionaliteiten of software nodig hebt, dan kan een gepersonaliseerd CMS je een hoop tijd en geld besparen.

Uitgebreide, krachtige en aanpasbare oplossing

Klanten die ons CMS gebruiken

Vastgoed
Vastgoed

Meer dan 5 jaar samenwerking bij implementatie van digitale webprojecten, in de vorm van een website, klantendashboard en integraties met interne software.

Read on
Automatisering van overheden
Automatisering van overheden

De Forus Foundation en Rocket Minds als belangrijkste ontwikkelingspartner hebben de ideologie van blockchain-technologie gebruikt om processen van lokale overheden in Nederland te automatiseren, met meer dan 10 implementaties

Read on
Kunst & Educatie
Kunst & Educatie

Online aanwezigheid van de kunstacademie ESSE, met integratie van betalingssystemen, persoonlijke kasten en beheerfuncties

Read on
Webwinkel
Webwinkel

Conversie-georiënteerde e-commerce oplossing, die zorgt voor traceerbaarheid van de 100% natuurlijke honingproducten tot aan de lokale bijenkorf aan de kant van de wereld waar het was geproduceerd.

Read on
E-Commerce
E-Commerce

Zelfvoorzienende webshop met integraties met voorraadbeheer, levering en betalingen, waardoor een volledig autonoom bedrijf mogelijk wordt

Read on
Toerisme / Corporate
Toerisme / Corporate

Volledige ondersteuning en beheer van de online aanwezigheid van de B2B georiënteerde afdeling van Business Booking.com

Read on

Veiligheid en updates

CMS-systemen zoals WordPress, Drupal en Joomla! werken zowel op een server als in de webbrowser. Het nadeel hiervan is dat het een gemakkelijk doelwit voor hackers is. Op het moment dat een hacker in inbreekt op zo’n CMS (waarvan de code openbaar is en iedereen dus de zwakke plekken kan vinden), kan deze hacker ook meteen binnendringen op alle websites of computers die van dat systeem gebruik maken. De consequenties kunnen dus heel groot zijn waarbij gevoelige data gestolen of openbaar gemaakt kan worden. Het is daarom belangrijk dat een opensource CMS-website altijd geupdate is naar de laatste versie.

Echter, dit laatste deel is nog een nadeel van opensource CMS-systemen zoals WordPress: updates en onderhoud zijn duurder. Bijvoorbeeld, als we WordPress en een gepersonaliseerd CMS nemen, moeten zowel WordPress als het gepersonaliseerde CMS geupdate worden om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Maar, updaten is vaak geen vloeiend proces; een website kan (tijdelijk) offline gaan en bepaalde CMS instellingen die diensten zoals het vinden van beveiligde klantdata mogelijk maken kunnen verloren gaan. In zulke gevallen zal alles weer hersteld of vanaf 0 opnieuw ontwikkeld moeten worden. Deze problemen kun je voorkomen door met een persoonlijk systeem te werken, want je werkt dan niet via een centrale CMS login, maar met jouw eigen individuele login omgeving.

Modules van het Rocket Minds CMS

Veel bedrijven zijn terughoudend als het gaat om gepersonaliseerde software, omdat dit het idee geeft dat alle functionaliteiten vanaf 0 gemaakt moeten worden. Dat kost natuurlijk een hoop tijd en geld, maar het Rocket Minds CMS bevat al een hoop voorgeprogrammeerde modules waardoor de meeste benodigdheden vaak al geregeld zijn. Denk aan functionaliteiten zoals een meertalige website, afbeelding en video integraties, recensies, diensten pagina's en prijslijsten. Afhankelijk van jouw behoeftes kan elke functionaliteit aan of uit gezet worden of zelfs verder aangepast worden in de code als dat nodig is. Daarbij biedt ons platform een hoop flexibiliteit om nieuwe nieuwe functionaliteiten te ontwikkelenvoor jouw website.

Login + Leden
Login + Leden
Google Analytics
Google Analytics
Recensies
Recensies
Labels en badges
Labels en badges
Meetalig
Meetalig
Fotoalbum
Fotoalbum
Video integratie
Video integratie
Productenoverzicht
Productenoverzicht
Menu en sitemap
Menu en sitemap
Zoekfunctie
Zoekfunctie
Blog en nieuws
Blog en nieuws
Bestanden beheer
Bestanden beheer
Gratis consultatie

Boek dan een introductiegesprek