Waarom is professioneel webdesign nog steeds zo belangrijk?

Bij Rocket Minds specialiseren we in het maken van professionele webdesigns op maat. Maar waarom is het designen op maat zo ontzettend belangrijk? Kan niet iedereen tegenwoordig een professioneel webdesign maken? Allereerst is jouw website jouw online visitekaartje en je wil natuurlijk dat jouw visitekaartje design jouw organisatie op een positieve manier vertegenwoordigt. Daarbij levert een mooie professionele website nu eenmaal meer respons op en vergroot het de kans dat je bezoekers terug zullen komen.

De kunst van ons webdesign zit hem in de nauwe aansluiting van jouw website bij de huisstijl van jouw organisatie. Na het bezoeken van jouw website is het belangrijk dat (toekomstige) cliënten of klanten direct een goed beeld krijgen van jouw organisatie. Want als jouw website nog te vaag is, is het onmogelijk voor bezoekers om positieve associaties bij jouw organisatie te vormen.

CMS keuze

Wanneer je een nieuwe website voor jezelf of voor je organisatie wil, is één van de belangrijkste vragen “welk CMS moet ik kiezen”? Er zijn verschillende content management systemen (CMS), ieder goed in z’n eigen ding. Als je niet weet welk CMS je moet kiezen, lees dan verder voor meer informatie.

CMS keuze

PHP / Laravel CMS

Laravel is niet een CMS, maar het is een framework dat we bij Rocket Minds gebruiken om een gepersonaliseerd CMS te bouwen. Dit framework biedt de grootste hoeveelheid aan aanpasbare systemen, waardoor het zo gemaakt kan worden dat het aan al je behoeftes voldoet. Dus, als je op zoek bent naar een website met optimale flexibiliteit, dan is dit de keuze voor jou. Het is geschikt voor elke type project, klein of groot, en in staat om elke taak te verrichten, van simpele landingspagina's tot complete platforms.

Drupal

Drupal is over de afgelopen twee jaar steeds populairder geworden. Drupal is een CMS maar zit meer tussen een Framework en een CMS in waardoor het bijna geen limieten kent. Je kunt er een hoop aanpasbare features mee implementeren, maar het biedt ook het gemak van een voorgeprogrammeerd CMS. Drupal is ideaal voor grote websites waar snelheid en veiligheid van groot belang zijn.

Meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van websites

Websites die we voor anderen hebben gemaakt

Vastgoed
Vastgoed

Meer dan 5 jaar samenwerking bij implementatie van digitale webprojecten, in de vorm van een website, klantendashboard en integraties met interne software.

Read on
Kunst & Educatie
Kunst & Educatie

Online aanwezigheid van de kunstacademie ESSE, met integratie van betalingssystemen, persoonlijke kasten en beheerfuncties

Read on
Toerisme / Corporate
Toerisme / Corporate

Volledige ondersteuning en beheer van de online aanwezigheid van de B2B georiënteerde afdeling van Business Booking.com

Read on

Jouw professionele website ontwikkeld door Rocket Minds

Een aantal functionaliteiten zijn tegenwoordig essentieel voor het ontwikkelen van een professionele website. De afgelopen jaren zijn de standaarden van een doorsnee website namelijk flink omhoog gegaan. Het is nu vanzelfsprekend dat de laadtijden kort zijn en dat jouw website volledig responsive gemaakt is zodat jouw webdesign op elk device goed en aantrekkelijk wordt afgebeeld.

Naast de ontwikkeling van een CMS (denk aan WordPress of een CMS gepersonaliseerd voor jouw benodigdheden) zijn wij bij Rocket Minds gespecialiseerd in website conversie. Een website hebben heeft namelijk enkel waarde als deze helpt met het realiseren van jouw (organisatie)doelen. Voor commerciële websites is het bijvoorbeeld belangrijk dat bezoekers worden gestimuleerd, terwijl andere websites misschien enkel informatief moeten zijn of juist de bezoeker moeten vermaken. Wij zullen helpen om jouw website in te stellen op de doelgroep om zo een maximaal rendement uit de website te halen. En dit allemaal voor zeer aantrekkelijke tarieven!

Onze conversie zorgt ervoor dat jouw website zo gemaakt wordt dat de doelgroep zich aangesproken voelt en geprikkelt wordt door de content. Door het ontwikkelen van een duidelijke website structuur zullen bezoekers begeleid worden naar de pagina’s die het meest relevant voor ze zijn. Dit alles is mogelijk door de solide website architectuur waar we bij Rocket Minds onze webdesigns op ontwikkelen.

Responsive design

Een website hoort met de tijd mee te gaan. Tegenwoordig worden websites namelijk niet meer alleen bezocht vanaf PC’s of laptops. Bezoekers komen vanaf tablets, smartphones en allerlei andere mobiele apparaten. Die hebben allemaal een ander formaat, waardoor de website overal anders weergeven wordt. Soms klopt het design hierdoor niet meer en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het belang van responsive webdesign is daardoor enorm, want steeds meer mensen bezoeken websites tegenwoordig via (kleine) mobiele apparaten. Tegelijkertijd zijn de beeldschermen van computers en televisies gemiddeld steeds groter. Ontwerpers moeten bij het maken van een website dus niet meer uitgaan van een standaard beeldschermresolutie, maar een design ontwikkelen wat “responsive” is voor elk type scherm.

Responsive design

Website optimalisatie

Het optimaliseren van een website kent vele facetten: technische optimalisatie, conversiegericht designen en natuurlijk zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Ben je benieuwd hoe we dit bij Rocket Minds doen en hoe we jouw website of webshop naar succes kunnen leiden? Klik hieronder om meer te lezen!

Website optimalisatie
SEO en SEA

SEO en SEA

Zoekmachine marketing is een proces dat langzaam vordert. Maar als je kiest om onze SEO en SEA specialisten hierbij te betrekken, kun je er zeker van zijn dat je op den duur de vruchten van een verhoogd website verkeer plukt.

Google AdWords

Google AdWords

Google's zoekresultaten worden niet alleen door algoritmes geindexeerd, maar ook door betaalde online advertenties. Google AdWords - ofwel zoekmachine adverteren (SEA) - stelt je in staat om direct op Google's eerste pagina te staan zonder een compleet geoptimaliseerde website.

Meer conversies

Meer conversies

Nadat je bezoekers hebt aangetrokken, moeten deze natuurlijk omgezet worden in klanten, cliënten of leads. Daarvoor ontwerpen we bij Rocket Minds conversiegerichte designs: gefocust op een helder doel, met tactische implementaties van Call to Actions, knoppen en andere functionaliteiten.

Content optimalisatie

Content optimalisatie

Zodra de technische optimalisatie is afgerond, kunnen we ons richten het andere element van SEO, namelijk content optimalisatie. Hierbij analyseren we zoekwoorden om zo de website content (teksten, titels, afbeeldingen, video's) te optimaliseren.

Gratis consultatie

Boek dan een introductiegesprek