Heb ik een ERP nodig?

Veel organisaties werken uit gewoonte nog steeds met Microsoft Excel of iets vergelijkbaars om de verschillende organisatieactiviteiten en de financiële stromen te verwerken. Echter, deze programma's komen vaak met verschillende bottlenecks, zoals veiligheidsrisico's en synchronisatieproblemen die tot een gebrek aan overzicht of zelfs het kwijtraken van data kunnen leiden.

Met je eigen ERP-systeem kun je jouw data verwerking veel efficiënter maken en een duidelijk overzicht van je huidige (financiële) bedrijfstoestand krijgen. Hierin kun je het systeem verschillende analyses laten doen zodat je management goed doordachte organisatiebeslissingen kan maken.

Bij Rocket Minds specialiseren we ons in het ontwikkelen van op maat gemaakte ERP-systemen, compleet gepersonaliseerd voor verschillende organisatiebehoeften. Hierin bieden we ook lange termijn trajecten waarbij we het ERP-systeem blijven uitbreiden en verbeteren tot een alomvattend geheel.

Jouw ERP op maat

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem verwerkt alle processen binnen een organisatie. Denk aan relaties, afspraken, klanten en/of cliënten, leads, offertes, facturen en planningen. Alle administratieve, financiële en logistieke bedrijfsprocessen komen hierbij samen in één managementsysteem. Het uiteindelijke doel van een ERP-systeem is om een duidelijk overzicht te creëren en zo kosten te besparen. Doordat een ERP-systeem modulair is opgebouwd, kan een organisatie het systeem zo inrichten dat het volledig aansluit op haar behoeftes. Het ERP-systeem analyseert de informatie van alle geïntegreerde software om zo de meest efficiënte manier van werken te bepalen. Op deze manier draagt een ERP bij aan de efficiëntie, flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van een organisatie.

Jouw ERP op maat
Facturen

Facturen

ERPs kunnen het maken van facturen automatiseren, uitgebreide en gedetailleerde overzichten genereren van je cliënt opbrengsten en je statistieken en inzicht geven in tijdsperspectieven.

Leveranciers

Leveranciers

Beheer je uitgaven en je vaste abonnementen op één plek. Analyseer de waarde van al jouw leveranciers en overzie de bijbehorende kosten. Pas je organisatie aan op deze informatie en bespaar door te investeren in een alomvattend ERP-systeem.

Inventaris

Inventaris

Beheer je producten, diensten en inventaris samen met de bijbehorende statistieken en geschiedenis. Met een ERP-systeem heb je altijd een up-to-date overzicht zonder de gebruikelijke synchronisatieproblemen.

Workflow improvement

Met een ERP-systeem kan jouw organisatie gemakkelijk leads bijhouden, follow-ups plannen, en projecten die stil staan pauzeren. Daarbij kunnen import/export bedrijven deze systemen gebruiken om hun voorraad te overzien en om ervoor te zorgen dat leveranciers op tijd gecontacteerd worden. Zo kunnen bedrijven een doorlopend gesprek aanhouden met hun relaties en voorkomen dat deze lastig gevallen worden met verschillende contactpersonen of overbodige informatie. Bovendien maken CRMs of ERPs het gemakkelijker voor werknemers om elkaars projecten over te nemen (tijdens een zwangerschap, vakantie, of ziekte bijvoorbeeld) en voor nieuwe werknemers om hun werk te beginnen.

Aangezien ERPs alles bijhouden wat er binnen een organisatie gebeurt, geven ze managers de perfecte tool om alle ondernemingen te overzien. Door het overzicht van de organisatie activiteiten te automatiseren, hoeven managers slechts het dashboard van hun ERP te bestuderen om de koers voor de organisatie te bepalen.

Vervolgens, kunnen managers hun ERP gebruiken om de werknemers specifieke projecten toe te wijzen, wat niet alleen een hoop bureaucratisch (papier)werk bespaart, maar ook onwetend dubbel werk en miscommunicatie (zowel intern als extern) voorkomt.

Op zoek naar online succes?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?

We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.

Integraties en APIs

Een belangrijk onderdeel van functionele ERPs zijn de integraties met alle online bronnen waar je organisatie gebruik van maakt. Het platform zelf functioneert dan als een systeem dat data van al deze bronnen verzamelt (inclusief handmatig ingevulde data) en deze vervolgens analyseert en presenteert op een gestructureerde manier.

Om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren kan Rocket Minds jouw gepersonaliseerde ERP met elke online dienst verbinden die over een API beschikt. Bijvoorbeeld: Toggl, Everhour, Jira, Trello, Wunderlist, Github, vele andere sales en communicatiekanalen en financiën en cloud diensten. Behalve de benodigdheid van een API connectie zijn er geen limieten.

CRM en ERP gecombineerd in een uniek systeem

Heb je bijvoorbeeld niet alleen gecentraliseerd klantgegevens, maar ook gecentraliseerde leverancier en werknemer gegevens nodig? Dat kunnen we doen. Zelfs een systeem dat een CRM en ERP combineert is mogelijk! Naast CRM- en ERP-systemen ontwikkelt Rocket Minds ook planningssoftware, facturatiesoftware, klantenportalen, mobiele applicaties, urenregistratie modules, managementrapportage tools, en nog veel meer.

Opensource versus Maatwerk

Opensource systemen, zoals as TeamLeader, ZohoCRM en Monday.com hebben hoop basisintegraties die zullen werken voor de meeste gevallen. Echter, deze systemen kunnen niet geïntegreerd worden met interne software of software van derden die voor jouw organisatie gemaakt is. Ons eigen CRM van Rocket Minds, bijvoorbeeld, is geïntegreerd met de opslagsystemen waar alle bestanden per project staan, een programma dat de werknemers uren per project bijhoudt en de kalender, e-mail en financiën software die we gebruiken.

Dus, bewaar je nog steeds je klant- en cliëntgegevens in Excel? Of worden deze gegevens überhaupt niet opgeslagen, waardoor je een gebrek aan overzicht hebt en niet kunt inspringen op cross- en up-selling mogelijkheden? Zou je graag je bedrijfsrelaties verbeteren en je omzet vergroten? Bij Rocket Minds bouwen we jouw gepersonaliseerde ERP-systeem compleet op maat.

Gratis consultatie

Boek dan een introductiegesprek