WordPress - het meest gebruikte CMS in de (digitale) wereld

De populariteit van WordPress is overduidelijke tegenwoordig. Het gebruiksvriendelijke en simpele CMS functioneert als platform voor vele websites en blogs. Wij bieden briljante WordPress creaties zodat jouw website zeker een succes wordt. Bij Rocket Minds hebben we jaren ervaring met WordPress en zijn we in staat om jouw website zo te ontwikkelen als jij het voor je ziet. Daarbij zullen onze designers ervoor zorgen dat jouw website niet alleen functioneel is, maar ook aantrekkelijk oogt en gebruiksvriendelijk navigeert!

Op zoek naar online succes?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?

We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.

WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
Vormgeving in jouw huisstijl

In onze website ontwikkeling zorgen we er altijd voor dat deze gemakkelijk in gebruik is. Jouw website kan worden opgeleverd met Joomla, Drupal of een CMS op maat. Daarbij integreren we jouw CMS met de juiste plug-ins zodat je jouw doelen kunt verwezenlijken en je gemakkelijk je eigen website kunt beheren.

WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
Makkelijk beheersysteem (CMS)

De meest voordelige optie op de lange termijn is om jouw website te laten maken met WordPress of een gepersonaliseerd CMS op maat.

WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
Modules & functionaliteiten

Bij het ontwerpen van een professionele website komt meer kijken dan de integratie van een CMS en het bouwen van een conversiegericht design. Om interactie (contact, verkopen, overtuigen) met bezoekers aan te gaan, kan de website geïntegreerd worden met een chat of ticket service, een betalingssysteem, of iedere andere module die bezoekers interactie faciliteert.

WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
SEO & vindbaarheid

Na de oplevering van de website ontvang je altijd aanvullende ondersteuning. Afhankelijk van het type website dat je laat maken, krijg je uitleg over het CMS, de koppelingen en de tools die gebruikt zijn en de integraties die jouw website ondersteunen.

Gebruiksvriendelijkheid

In de webdesign wereld staat WordPress bekend als gebruiksvriendelijk CMS. Dit komt omdat het vrij simpel is om als niet-webdesigner mee om te gaan. Daarnaast biedt het ons als webdesigners alles wat we nodig hebben om een professionele website te ontwikkelen.

Met weinig voorkennis kun je het WordPress CMS al prima gebruiken. De functies zijn duidelijk en liggen voor de hand. Toch nemen we altijd de tijd om alle functionaliteiten van jouw website met je door te nemen en als er onduidelijkheden zijn staan we uiteraard voor je klaar.

De functionaliteit van WordPress

Naast gebruiksvriendelijkheid, biedt WordPress talloze opties om de functionaliteit te verbeteren. Dit CMS herkent de meeste plugins waardoor WordPress plugins over het algemeen makkelijk te installeren zijn.

Hierdoor kunnen onze webdesigners uit alles uit de kast trekken om jouw website te bouwen. Met de verschillende plugins heb je de mogelijkheid om exact te vertellen wat voor website je wil hebben. Vervolgens zullen onze ontwikkelaars alles in code schrijven en door deze nauwe samenwerking is jouw website binnen no time gerealiseerd.

WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
Bedenken

We beginnen met een uitgebreide intake om zo een functioneel plan op te zetten. Dit plan vertalen we vervolgens naar wireframes en een grafisch ontwerp.

 • Doelgroep
 • Doel & doelstelling
 • Concept & wireframe
 • Beschrijving website functies
 • Grafisch ontwerp
 • Goedkeuring design
WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
Bouwen

Nadat de structuur en de vormgeving duidelijk is gaan onze webbouwers het design implementeren in het CMS (Content Management Systeem)

 • Front-end ontwikkeling
 • Ontwikkeling functies
 • Snelheid optimalisatie
 • Testen
 • Goedkeuring
WordPress Website Laten Ontwikkelen door Rocket Minds | Rocket Minds
Beheren

Je krijgt uitleg over het CMS zodat je zelf de website kunt beheren en deze verder kunt uitbouwen. Daarnaast integreren we jouw website met Google analytics en Search Console.

 • Uitleg & handleiding CMS
 • Google Analytics integratie
 • Koppeling Google Console
 • Rapportage Dashboard

Voordelen van WordPress

WordPress is het meest populaire gratis opensource web publicatie framework en Content Management Systeem (CMS). Een aantal redenen waarom dit CMS zo populair is:

 • Een grote online community voor ondersteuning
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Stabiel en door de regelmatige updates is het altijd up-to-date met de laatste trends en benodigdheden
 • Een ruime hoeveelheid voorgeprogrammeerde templates om de complete look van je website te veranderen
 • Meer dan 22.000 plugins beschikbaar om de website te personaliseren voor jouw unieke behoeftes
 • Gemakkelijk te implementeren SEO strategieën
 • WordPress biedt een gemakkelijke feature om je social media accounts te verbinden
 • Het biedt een volledige responsive design functionaliteit waardoor je website gemakkelijk geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik
 • Opties voor externe integraties

Template vs. gepersonaliseerd design

Dus, wat kun je het beste gebruiken, een template of een gepersonaliseerd design? Dit hangt af van jouw doelen en waar jij jouw website voor wil gebruiken. Probeer deze vragen eerst voor jezelf te beantwoorden.

Door een template te gebruiken kun je op je eerste kosten besparen, waardoor je snel een website kunt lanceren die er prima uit ziet. Echter, het beperkt wel hoe uniek of speciaal je website eruit kan zien. Daarbij moet je er rekening mee houden dat WordPress templates van goede en slechte kwaliteit kunnen zijn (meestal afhankelijk van of ze gratis zijn of geld kosten). Meestal raden wij een gepersonaliseerd design aan, aangezien dit de enige manier is om een website te bouwen die jouw organisatie of persoonlijke identiteit daadwerkelijk kan weergeven en je zo ook kan helpen om je doelen te bereiken.

Responsive design

Een website hoort met de tijd mee te gaan. Tegenwoordig worden websites namelijk niet meer alleen bezocht vanaf PC’s of laptops. Bezoekers komen vanaf tablets, smartphones en allerlei andere mobiele apparaten. Die hebben allemaal een ander formaat, waardoor de website overal anders weergeven wordt. Soms klopt het design hierdoor niet meer en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het belang van responsive webdesign is daardoor enorm, want steeds meer mensen bezoeken websites tegenwoordig via (kleine) mobiele apparaten. Tegelijkertijd zijn de beeldschermen van computers en televisies gemiddeld steeds groter. Ontwerpers moeten bij het maken van een website dus niet meer uitgaan van een standaard beeldschermresolutie, maar een design ontwikkelen wat “responsive” is voor elk type scherm.

Responsive design

Plugins: voors en tegens

Zoals we hierboven al schreven, WordPress heeft een grote hoeveelheid aan plugins beschikbaar, voor bijna elke behoefte is er wel iets. Net als de templates zijn er gratis en betaalde plugins. Het gebruik van plugins is onvermijdelijk tijdens het bouwen van een WordPress website en dat is waarom het belangrijk is dat je met iemand werkt die weet hoe dit werkt. Plugins zijn bedoeld om tijd te besparen en om je website makkelijk uit te breiden, maar het nadeel hiermee is het onderhoud van de website.

WordPress brengt regelmatig updates uit en het is belangrijk om jouw website altijd up-to-date te houden. Plugins, echter, updaten minder regelmatig en in sommige gevallen kan dit tot compatibiliteitsproblemen leiden. Daarom raden we bij WordPress websites altijd onze test en onderhoudspakketten aan, zodat we er altijd voor kunnen zorgen dat jouw website optimaal functioneert.

Website optimalisatie

Het optimaliseren van een website kent vele facetten: technische optimalisatie, conversiegericht designen en natuurlijk zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Ben je benieuwd hoe we dit bij Rocket Minds doen en hoe we jouw website of webshop naar succes kunnen leiden? Klik hieronder om meer te lezen!

Website optimalisatie
SEO en SEA

SEO en SEA

Zoekmachine marketing is een proces dat langzaam vordert. Maar als je kiest om onze SEO en SEA specialisten hierbij te betrekken, kun je er zeker van zijn dat je op den duur de vruchten van een verhoogd website verkeer plukt.

Google AdWords

Google AdWords

Google's zoekresultaten worden niet alleen door algoritmes geindexeerd, maar ook door betaalde online advertenties. Google AdWords - ofwel zoekmachine adverteren (SEA) - stelt je in staat om direct op Google's eerste pagina te staan zonder een compleet geoptimaliseerde website.

Meer conversies

Meer conversies

Nadat je bezoekers hebt aangetrokken, moeten deze natuurlijk omgezet worden in klanten, cliënten of leads. Daarvoor ontwerpen we bij Rocket Minds conversiegerichte designs: gefocust op een helder doel, met tactische implementaties van Call to Actions, knoppen en andere functionaliteiten.

Content optimalisatie

Content optimalisatie

Zodra de technische optimalisatie is afgerond, kunnen we ons richten het andere element van SEO, namelijk content optimalisatie. Hierbij analyseren we zoekwoorden om zo de website content (teksten, titels, afbeeldingen, video's) te optimaliseren.

Gratis consultatie

Boek dan een introductiegesprek