Wat is een CRM?

Meer dan alleen een opslag van contactgegevens, een CRM kan zo’n beetje alles bijhouden wat van belang is voor de ondernemingen van een organisatie: interactie en activiteiten logboeken, de diensten die de organisatie heeft verricht, officiële documenten zoals offertes en contracten, herinneringen, import en export goederen, voorraadbeheer, leveranciers, marketing tools en het kan zelfs verbonden worden met de software waar een organisatie al gebruik van maakt.

Er zijn veel kant-en-klare systemen op de markt, maar bij Rocket Minds specialiseren we ons in gepersonaliseerde CRM systemen; systemen die net dat beetje extra bieden en jouw organisatie onderscheiden van de rest. Wij zorgen er voor dat deze system naadloos verbinden met alle tools en systemen waar jouw organisatie al gebruik van maakt.

Jouw CRM op maat

CRM staat voor Customer Relationship Management. In een CRM-systeem worden alle klantgegevens opgeslagen en verwerkt. Het CRM-systeem organiseert en optimaliseert de relatie tussen de klant/cliënt en de organisatie waarin contactmomenten met centraal staan. Aangezien een CRM al deze informatie centraliseert hebben alle medewerkers overal direct toegang toe, of het nu gaat om het inzien van telefoongesprekken of inkomende mails, pop-ups bij verjaardagen, het benadrukken van verkoopkansen of het verzenden van afspraak herinneringen. Kort samengevat, een CRM-systeem versterkt potentiële en bestaande klantrelaties, maakt kansen zichtbaar, creëert efficiëntie binnen de organisatie en biedt overzicht in leads.

Jouw CRM op maat
Contacten

Contacten

Beheer jouw contacten op één centrale plek door al jouw verschillende kanalen (website, abonnementsdiensten, klant accounts, etc.) te integreren in jouw eigen CRM op maat.

Sales

Sales

Verbeter jouw overzicht van je sales en je lopende projecten. Met een eigen CRM vergeet je nooit meer taken of aandachtspunten.

Leads

Leads

Registreer al je leads op één plek om samen met je team het sales proces op een efficiëntere manier te managen.

Op zoek naar online succes?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?

We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.

Werkflow verbetering

Met een CRM kun je gemakkelijk leads bijhouden, follow-ups plannen, en projecten die stil staan pauzeren. Daarbij kunnen import/export bedrijven deze systemen gebruiken om hun voorraad te overzien en om ervoor te zorgen dat leveranciers op tijd gecontacteerd worden. Zo kan jouw organisatie een doorlopend gesprek aanhouden met je relaties en voorkomen dat deze lastig gevallen worden met verschillende contactpersonen of overbodige informatie. Bovendien maken CRMs het gemakkelijker voor werknemers om elkaars projecten over te nemen (tijdens een zwangerschap, vakantie, of ziekte bijvoorbeeld) en voor nieuwe werknemers om hun werk te beginnen.

Integraties en APIs

Integraties en APIs

Een belangrijk onderdeel van functionele CRMs zijn de integraties met alle online bronnen waar je organisatie gebruik van maakt. Het platform zelf functioneert dan als een systeem dat data van al deze bronnen verzamelt (inclusief handmatig ingevulde data) en deze vervolgens analyseert en presenteert op een gestructureerde manier.

Om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren kan Rocket Minds jouw gepersonaliseerde CRM met elke online dienst verbinden die over een API beschikt. Bijvoorbeeld: Toggl, Everhour, Jira, Trello, Wunderlist, Github, vele andere sales en communicatiekanalen en financiën en cloud diensten. Behalve de benodigdheid van een API connectie zijn er geen limieten.

CRM en ERP gecombineerd in jouw unieke systeem

CRM en ERP gecombineerd in jouw unieke systeem

Heb je bijvoorbeeld niet alleen gecentraliseerd klantgegevens, maar ook gecentraliseerde leverancier en werknemer gegevens nodig? Dat kunnen we doen. Zelfs een systeem dat een CRM en ERP combineert is mogelijk! Naast CRM- en ERP-systemen ontwikkelt Rocket Minds ook planningssoftware, facturatiesoftware, klantenportalen, mobiele applicaties, urenregistratie modules, managementrapportage tools, en nog veel meer.

Opensource vs. CRM op maat

Opensource vs. CRM op maat

Opensource CRMs, zoals as TeamLeader, ZohoCRM en Monday.com hebben hoop basisintegraties die zullen werken voor de meeste gevallen. Echter, deze CRMs kunnen niet geïntegreerd worden met interne software of software van derden die voor jouw organisatie gemaakt is. Ons eigen CRM van Rocket Minds, bijvoorbeeld, is geïntegreerd met de opslagsystemen waar alle bestanden per project staan, een programma dat de werknemers uren per project bijhoudt en de kalender, e-mail en financiën software die we gebruiken.  

Natuurlijk kun je ook gewoon Microsoft Excel of een vergelijkbaar programma gebruiken om de informatiestromen van je organisatie bij te houden en te managen, maar hiermee kamp je altijd met veiligheidsrisico’s en problemen zoals het synchroniseren tussen werknemers en de afhankelijkheid van apparaten en updates. Dus, bewaar je nog steeds je klant- en cliëntgegevens in Excel? Of worden deze gegevens überhaupt niet opgeslagen, waardoor je een gebrek aan overzicht hebt en niet kunt inspringen op cross- en up-selling mogelijkheden? Zou je graag je bedrijfsrelaties verbeteren en je omzet vergroten? Bij Rocket Minds bouwen we jouw gepersonaliseerde CRM-systeem compleet op maat.

Gratis consultatie

Boek dan een introductiegesprek