Mobiele Applicatie Ontwikkeling voor Android en iOS

Mobiel gebruik voor het bezoeken van websites is de laatste jaren enorm toegenomen, en deze groei is er zeker nog niet uit! Daarom is een responsive website die automatisch naar alle apparaten schaalt nu een vereiste. Maar, als je echt naar het volgende niveau wil gaan, kun je een app te laten maken die jouw producten en/of diensten optimaal presenteert aan je mobiele bezoekers.

Ik heb een app idee

Wat is een App?

“App” is een afkorting van het woord “applicatie”, een programma dat je kunt installeren en gebruiken op je smartphone of tablet. Met een app kun je een product aanschaffen, een dienst activeren of een spelletje spelen.

Applicatie platforms

Applicatie platforms

App stores zijn tegenwoordig de beste markten om nieuwe digitale producten te publiceren. Bijna iedereen heeft nu een smartphone en deze wordt over het algemeen vaker gebruikt dan computers. Om deze reden is het voor iedereen slim om mobiele toegang voor huidige en toekomstige klanten en/of cliënten te overwegen.

Door de snelle progressie in technologie kunnen mobiele applicaties tegenwoordig op meerdere manieren gecodeerd worden. De meest gebruikte codes zijn de “native” (inheemse) programmeertalen van de besturingssystemen: Swift of C voor iOS en Java voor Android. Wanneer je een app in deze native talen - een native applicatie - laat maken, kun je gemakkelijk gebruik maken van alle native functionaliteiten van deze devices. Het nadeel is echter de ontwikkelingskosten, want om zowel de iOS als de Android markt te voorzien zul je voor ieder besturingssysteem een aparte app moeten maken.

De beste manier om deze extra kosten te voorkomen is door niet een native, maar een “web-based” of “hybrid” applicatie te laten maken. Met nieuwe uitgebreide web technologieën zoals React Native of Ionic framework kunnen webapplicaties voor meerdere besturingssystemen gebouwd worden met slechts één codebase.

Applicatie platforms
iOS mobiele apps

iOS applicaties zijn ontwikkeld voor alle Apple mobiele apparaten, zoals iPhones en iPads. Een native iOS applicatie kan gebouwd worden in één van Apple’s programmeertalen - Swift of C. Denk er wel om dat de infrastructuur en het ecosysteem van Apple vereist dat je een Apple Developer account hebt voordat je begint met de ontwikkeling. Daarbij kun je op iOS devices niet applicaties in ontwikkeling installeren zoals op een android telefoon.

Android apps

De developers omgeving van Android is simpeler. Er zijn niet echt restricties op de technologie, het ecosysteem, of de code hier. Echter, wat Android app development complex maakt is de compatibiliteit. Waar Apple maar een bepaald aantal devices heeft waar je apps voor hoeft te maken, kent Android geen limieten, want Android is een open-source besturingssysteem. Dit betekent dat je een hoop (compatibiliteits)tests moet doen voor allerlei devices en Android versies.

Web-based apps

React Native en Ionic frameworks worden de laatste tijd steeds populairder. Met deze frameworks kun je één app maken die op alle besturingssystemen (iOS, Android, en zelfs Desktop besturingssystemen) werkt. Dit is mogelijk omdat deze apps on web-technologie draaien en niet op native programmeertalen. Web-versie apps bestaan van binnen uit een reguliere browser, wat betekent dat je eigenlijk een browser op je mobiele device opent die eruit ziet en functioneert als een individuele app.

Heb jij een goed idee, of heb je al een Startup lopen? Wij kunnen je helpen met het realiseren van jouw app concept!

Applicatie laten ontwikkelen voor Android en iOS | Rocket Minds

Professionele applicatie ontwikkeling door Rocket Minds

Het maakt niet uit in welke fase van je applicatie, je idee of je bedrijf je bent, wij kunnen je altijd helpen met het realiseren van jouw app zodat deze gepubliceerd kant worden in de AppStore en de Play Store. Er zijn verschillende toepassingen waarbij een applicatie jou kan helpen

Idee

Je hebt een idee voor een nieuwe applicatie met de potentie om het volgende nieuwe “ding” te worden. Dit begint meestal als een hobby, maar je zult al snel de hulp van professionals nodig hebben die je kunnen begeleiden in de verschillende ontwikkelingsstappen. Bij Rocket Minds kunnen we je helpen met het marktonderzoek, de planning, consultancy, design en concepting, ontwikkeling en zelfs de marketing zodat je van je hobby een winstgevend bedrijf kunt maken.

Uitbreiding van je huidige organisatie

Als je al een organisatie hebt - online of offline - kunnen we je helpen met deze uit te breiden naar nieuwe markten door het ontwikkelen van jouw eigen applicatie. Zo bereik je meer mensen en kun je organisatieprocessen versnellen door gebruikers zelf de directe interactie met jouw organisatie aan te laten gaan.

Intern gebruik voor jouw organisatie

Heb je een gepersonaliseerde oplossing nodig voor jouw interne gebruik? Een app die bepaalde interacties tussen werknemers of tussen werknemers en de (digitale) middelen verbetert bijvoorbeeld? In onze ervaring zijn verbeteringen en/of versnellingen van interne organisatieprocessen slechts gelimiteerd door een gebrek aan fantasie!

Applicatie laten ontwikkelen voor Android en iOS | Rocket Minds

Concept en Planning

We beginnen met een uitgebreide intake van de beschrijving en de schaal van het project. Één van de belangrijkste dingen hier is om een duidelijk beeld van het business model en het doel van de applicatie te krijgen.

 

 • Meetings
 • Onderzoek
 • Benodigdheden analyse
 • Technische specificatie
 • Business model analyse
 • Concept en wireframes
 • Definiëren van het project en planning
Applicatie laten ontwikkelen voor Android en iOS | Rocket Minds

MVP design en ontwikkeling

Tijdens deze stap zetten we het concept om in een daadwerkelijke applicatie die aantrekkelijk oogt en alle belangrijkste functies bevat zodat deze op een device geïnstalleerd kan worden.

 

 • Uitwerken van de MVP
 • Applicatie ontwerp
 • Ontwikkeling van de applicatie logistiek
 • iOS / Android applicatie ontwikkeling
 • Testen van verschillende versies
 • Toegankelijk maken via TestFlight of .apk bestanden
Applicatie laten ontwikkelen voor Android en iOS | Rocket Minds

Klaar voor de markt

Zodra de applicatie als MVP getest is, kunnen we deze verbeteren, uitbreiden en klaarmaken voor publicatie in de App Store en/of Google Play.

 • Extra features inplannen
 • Integraties en verbeteringen
 • Uitwerken van het concept
 • Voorbereiding van alle marketing materialen
 • De app publiceren in de App Store en/of Google Play
 • Applicatie Online zetten!
Klaar om aan de slag te gaan?
lock-2 Alle projecten zijn beschermd onder NDA
Budget
Wrong recaptcha. Please reload!
Wat volgt er nu?
 • Bespreek je idee onder NDA
 • We bekijken jouw concept en bieden een technisch haalbare oplossing
 • We maken een schatting van de kosten en tijdsduur voor het opleveren van het product
Not sure about your project details yet?

Als je nog niet zeker weet hoe je project eruit ziet, mail of bel ons dan zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail ons op info@rminds.nl of boek een afspraak.