Geschreven door Merlijn Broersma 03 mei 2017
Allereerst willen we de organisatoren van de Dutch Bockchain Hackathon bedanken voor deze geweldige ervaring.

De Hackathon heeft onze verwachtingen ver overtroffen, dus bedankt daarvoor! Een aantal van de Rocket Minds medewerkers deden mee in het Hackathon team van de Gemeente Zuidhorn. We kregen niet alleen de volle support in onze voorbereidingen op de Hackathon, maar ook volledige ondersteuning voor toekomstige ontwikkelingen binnen de organisatie van de gemeente Zuidhorn, dus ook veel dank aan gemeente Zuidhorn! Ons team participeerde in de categorie “Overheid Heruitvinden” en won de eerste prijs met een idee omtrent het innoveren van overheidsbeurzen en subsidies.

Ten tweede, willen we alle deelnemers bedanken, want zij zorgden voor een spannende competitie en legden een immense druk om te presteren. Er waren ook verscheidene beroemde gasten bij de hackathon, wat ons net dat beetje extra motivatie gaf om indruk te maken met ons werk. Hierdoor zijn wij op volle snelheid tot ons doel gekomen! Daarnaast heeft alle positieve en constructieve energie bijgedragen aan het ontwikkelen van creatieve en innovatieve ideeën en mogelijkheden omtrent blockchain technologie.

#dbh17 - Dutch Blockchain Hackathon Winnaars | Rocket Minds
Over de Dutch Blockchain Hackathon

Van 10 - 12 februari, 2017, vond de Dutch Blockchain Hackathon plaats in Groningen. Tijdens de Hackathon, streden 55 teams met meer dan 400 deelnemers uit meer dan 10 verschillende landen voor de eerste prijs en deden ze hun uiterste best om te bewijzen dat zij het nieuwe fenomeen binnen de Blockchain wereld zijn.

De teams werden verdeeld over 5 categorieën: Identiteit (Identity), Energie (Energy), Pensioen Toekomst (Future of Pensions), Internationale Handel & Ondernemerschap (International Trade & Entrepeneurship) en Overheid Heruitvinden (Reinventing Government). Wij namen deel in de laatste categorie, aangezien ons idee nauw verbonden was met het functioneren van overheidsinschrijvingen en subsidies.

#dbh17 - Dutch Blockchain Hackathon Winnaars | Rocket Minds
 • 1
  De sponsor

  De partij die middelen aanbiedt.

 • 2
  De ontvanger

  De partij die de middelen ontvangt.

 • 3
  De validator

  De partij die de criteria vastgesteld door de sponsor valideert.

 • 4
  De verschaffer

  De partij die de middelen levert.

Klik op de link hieronder om te zien waar onze demo toe geleid heeft
Klik op de link hieronder om te zien waar onze demo toe geleid heeft

Nadat de sponsor de criteria heeft vastgesteld, selecteert deze validators die de garantie van geschiktheid kunnen bepalen. De benodigde data om de geschiktheid van de ontvanger te controleren zal door de validator worden toegevoegd aan het identiteit account van de ontvanger. Als duidelijk wordt dat de ontvanger aan alle criteria voldoet, ontvangt hij of zij een penning. Deze penning kan dan vervolgens gebruikt worden om het benodigde middel op te halen bij de verschaffer. In sommige gevallen zullen de sponsor en de verschaffer dezelfde partij zijn, maar in andere gevallen zullen zij los van elkaar staan.

In ons systeem betaalt de sponsor de verschaffer rechtstreeks, waardoor het uitwisselen van geld achter de schermen blijft voor de ontvanger van de middelen. Op deze manier kan het overheidsgeld dus alleen uitgegeven worden waarvoor het bedoelt is.

#dbh17 - Dutch Blockchain Hackathon Winnaars | Rocket Minds
Uitslag

De jury zag ons project als het meest ambitieuze en duidelijkste uitgewerkt van alle groepen en gaf ons de eerste prijs binnen de categorie “Overheid Heruitvinden”!

Uitslag
#dbh17 - Dutch Blockchain Hackathon Winnaars | Rocket Minds #dbh17 - Dutch Blockchain Hackathon Winnaars | Rocket Minds