Geschreven door Merlijn Broersma 16 augustus 2019

Stichting Forus en ontwikkelingspartner Rocket Minds hebben het gedachtegoed van blockchain technologie gebruikt om processen voor de Gemeente Zuidhorn te automatiseren. Deze tool, die de uitkering van het “Kindpakket” automatiseert, stelt de overheid in staat om zowel kinderen in armoede te helpen als de lokale economie te stimuleren.

Kindpakket prijzen

Eerder dit jaar won het Kindpakket al de juryprijs voor de Meest Vernieuwende Digitale Dienstverlening bij de GemeentePioniers. Tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018 op 30 oktober won het Kindpakket nog een prijs, maar nu voor het Beste ICT-project van het jaar bij de Overheid. Met het winnen van zo’n gerenommeerde prijs kunnen de jonge bedrijven Forus en Rocket Minds zich nu scharen onder grote innovators zoals Microsoft, IBM en Amazon die ook in de prijzen vielen bij de Computable Awards 2018.

Stichting Forus en Rocket Minds Winnen bij Computable Awards 2018!
De toekomst van Forus en Rocket Minds

Het Dagblad van het Noorden schijft dat de jury al snel zag “wat de toegevoegde waarde op het gebied van maatschappelijk belang was van het Kindpakket-project”. De keuze om de prijs aan gemeente Zuidhorn uit te keren was dan ook snel gemaakt. Aangezien versie 1.0 van het Kindpakket al zo’n groot succes is, zijn Forus en Rocket Minds nu bezig met het ontwikkelen van versie 2.0 zodat de voordelen van deze complexe software in de toekomst ook door andere gemeentes en bedrijven gebruikt kan worden.

Klik hier om meer over de Computable Awards te lezen.