Digitaliseer je bedrijf tijdens de corona crisis

Van sociale afstandsregels tot complete “lockdown” en dichte grenzen, we zijn een moeilijke periode in gegaan sinds COVID-19 Europa heeft bereikt.

De meest direct beïnvloede bedrijven zijn de kleine ondernemers, horeca en recreatie, vliegmaatschappijen en reisorganisaties. Echter, geen enkele branche is immuun: nu fabrieken gelimiteerd of compleet gesloten worden, zullen de aanvoerlijnen beperkt raken terwijl de meeste mensen thuisblijven. Hierdoor hebben zowel B2C als B2B georiënteerde organisaties moeite om hun klanten en partners te bereiken, wat iedereen dwingt tot het reduceren van kosten en het wijzigen van prioriteiten.

Go digital

Op zoek naar online succes?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Wat doet jouw organisatie en wat is jullie missie?

We kijken graag hoe je (meer) online success kunt behalen en hoe kunnen helpen dit te realiseren.

Digitaliseer je bedrijfsprocessen om de situatie effectief te tackelen

Om je goed op de nieuwe realiteit aan te passen is het belangrijk dat je de stappen zet die jouw bedrijf in stand houden. Een cruciale stap is het digitaliseren van (een deel van) je bedrijfsprocessen. Op deze manier hoeft niet iedereen meer in dezelfde ruimte te zijn om effectief te kunnen werken. Daarbij faciliteert digitalisatie verschillende dashboard overzichten die je helpen om je bedrijfsprocessen efficiënter te managen.

Verkoop online nu mensen meer tijd thuis doorbrengen

Voor de meeste B2C, maar ook veel B2B bedrijven, is online verkopen nu de veiligste, meest effectieve (en soms ook de enige) manier om omzet te blijven genereren. Als je nog geen e-commerce systeem had, overweeg dan om te investeren in een simpele webshop zodat je meteen online kunt verkopen. Aangezien mensen nu meer tijd thuis doorbrengen zullen ze besparen op hun reis- en uitgaanskosten. Dus, als je mensen benadert met aantrekkelijke aanbiedingen, stelt een webshop je in staat om veel nieuwe klanten aan te bereiken tijdens de COVID-19 crisis.

Horeca en recreatie branche: hoe verkoop je als je dicht bent?

Veel horecabedrijven kunnen hun voedsel nog bij mensen thuis aanbieden via populaire platforms zoals Thuisbezorgd of Uber Eats. Maar, vergeet niet dat mensen straks weer meer uit zullen willen gaan zodra de afstandsregels afgeschaft worden en ze weer kunnen socializen. Dus, overweeg om tegoedbonnen aan te bieden die je klanten kunnen gebruiken zodra je deuren weer openstaan. Op deze manier kun je een direct inkomen genereren dat je door deze crisisperiode heen helpt.

Optimaliseer of automatiseer processen om een verlies aan werk verrichting te compenseren

Grote kans dat jouw werknemers al vanuit huis werken. In sommige gevallen werkt dit prima, maar vaak werkt dit minder efficiënt aangezien het moeilijker te managen is. Het gevolg is dat de meeste organisaties (veel) minder werk kunnen verrichten. Een oplossing hiervoor is het automatiseren of optimaliseren van (een aantal) vitale organisatieprocessen zodat je minder afhankelijk bent van menselijke input.

Werken jouw werknemers vanuit huis?

Wanneer iedereen op het werk aanwezig is worden communicatieproblemen meestal gemakkelijk opgelost. Maar, wanneer iedereen opeens vanuit thuis werkt belemmeren communicatieproblemen vaak de productiviteit. Door jouw werknemers een digitaal communicatiesysteem te verschaffen kun je ervoor zorgen dat ze gemakkelijk met elkaar in contact blijven en dat ze de bedrijfsprocessen op afstand in stand kunnen houden.

Jouw ERP op maat

Jouw ERP op maat

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem verwerkt alle processen binnen een organisatie. Denk aan relaties, afspraken, klanten en/of cliënten, leads, offertes, facturen en planningen. Alle administratieve, financiële en logistieke bedrijfsprocessen komen hierbij samen in één managementsysteem. Het uiteindelijke doel van een ERP-systeem is om een duidelijk overzicht te creëren en zo kosten te besparen. Doordat een ERP-systeem modulair is opgebouwd, kan een organisatie het systeem zo inrichten dat het volledig aansluit op haar behoeftes. Het ERP-systeem analyseert de informatie van alle geïntegreerde software om zo de meest efficiënte manier van werken te bepalen. Op deze manier draagt een ERP bij aan de efficiëntie, flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van een organisatie.

Jouw ERP op maat
Facturen

ERPs kunnen het maken van facturen automatiseren, uitgebreide en gedetailleerde overzichten genereren van je cliënt opbrengsten en je statistieken en inzicht geven in tijdsperspectieven.

Leveranciers

Beheer je uitgaven en je vaste abonnementen op één plek. Analyseer de waarde van al jouw leveranciers en overzie de bijbehorende kosten. Pas je organisatie aan op deze informatie en bespaar door te investeren in een alomvattend ERP-systeem.

Inventaris

Beheer je producten, diensten en inventaris samen met de bijbehorende statistieken en geschiedenis. Met een ERP-systeem heb je altijd een up-to-date overzicht zonder de gebruikelijke synchronisatieproblemen.

Klaar om aan de slag te gaan?
lock-2 Alle projecten zijn beschermd onder NDA
Budget
Wrong recaptcha. Please reload!
Wat volgt er nu?
  • Bespreek je idee onder NDA
  • We bekijken jouw concept en bieden een technisch haalbare oplossing
  • We maken een schatting van de kosten en tijdsduur voor het opleveren van het product
Not sure about your project details yet?

Als je nog niet zeker weet hoe je project eruit ziet, mail of bel ons dan zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.

Bel ons op +31 (0)6 156 447 86, mail ons op info@rminds.nl of boek een afspraak.