Geschreven door Merlijn Broersma 14 februari 2017
Tegenwoordig kijkt meer dan 50% van de internetgebruikers vanaf een mobiel apparaat (telefoon of tablet)

Het hebben van een mobielvriendelijke website is daarom van cruciaal belang. Wij zien mobiele toegankelijkheid als noodzakelijk voor elke website, ongeacht hoe groot deze is en dit is dan ook de voornaamste reden waarom we bij Rocket Minds mobiele optimalisatie niet als extra service aanbieden, maar dit standaard doen in elk product dat we afleveren.

De trend waarin mensen overgaan naar compacte mobiele apparaten is niet meer te ontkennen

Sinds de laatste jaren geeft Google meer zoekresultaten weer voor mobiele apparaten dan bijv. een desktop. Dit betekend dat er steeds meer mensen zijn die hun mobiele apparaten gebruiken wanneer zij via Google zoeken, in plaats van met een desktop. Deze cruciale verandering in zoekgedrag zou bedrijfseigenaren die nog geen mobiel-vriendelijke website hebben moeten alarmeren. Mobiele apparaten zijn zo gebruiksvriendelijk geworden dat zelfs kinderen ze vaak al dagelijks gebruiken. Een mobiele website is dus een must voor elk bedrijf, ongeacht het thema. Naast het verhoogde mobiel gebruik is ook de Google indexeringsprocedure van belang voor mobiele optimalisatie. In 2015 implementeerde Google een nieuwe indexering procedure waardoor mobiele-vriendelijke websites automatisch boven de niet-geoptimaliseerde websites zullen verschijnen.

Het Belang van Mobiele Optimalisatie | Rocket Minds
Mobiele optimalisatie voor iedereen

Dus, hoe groot of klein jouw website ook is, door het toenemende mobiel gebruik en de Google nieuwe indexatie-procedure sinds 2015 is mobiele optimalisatie van groot belang voor iedere website eigenaar!

Google heeft een web-tool gemaakt waarmee je kunt controleren of Google jouw website als mobiel geoptimaliseerd indexeert. Wil je jouw website controleren? Klik dan hier.

Wil je jouw website mobiel optimaliseren zonder deze compleet te vernieuwen?

Als jouw website nog niet geoptimaliseerd is, dan zal deze momenteel lagere posities in de zoekresultaten toegewezen krijgen. Om jouw website te optimaliseren hoeven we niet per se een nieuwe te ontwikkelen.

Als je jouw website wil optimaliseren voor mobiel gebruik of als je andere vragen hebt met betrekking tot mobiele optimalisatie, klik dan hier om contact met ons op te nemen voor een gratis introductiemeeting.

Over Mobiele Optimalisatie en Waarom het Belangrijk Is