Ga terug naar blog

De Webshop: Één van de Goedkoopste Manieren om Zaken te Doen

De Webshop: Één van de Goedkoopste Manieren om Zaken te Doen

Veel mensen willen graag hun eigen bedrijf, maar een gebrek aan kapitaal of kennis staat vaak in de weg.

Een webshop openen is de perfecte manier om de basics van het handel drijven te leren en is een toegankelijke eerste stap naar succesvol ondernemerschap. Beginnen met een webshop vereist geen grote investering, maar heeft wel de potentie om veel winst te boeken. Of een webshop succesvol wordt hangt voornamelijk af van de marketingaanpak, maar ook van het bedrijfsconcept en de aangeboden producten.

De goedkoopste manier om zo zaken op het internet te doen is door te registreren als een onafhankelijk ondernemer. Alles wat je nodig hebt is een goede website – een online winkel – en waarschijnlijk een kantoor en/of een opslagplaats. De opslagplaats kun je zelfs weglaten, om zo zonder enige voorraad te beginnen en simpelweg te werken volgens het "dropshipping model."

Wat is het belangrijkste voor een webshop ontwerp

Bij het ontwerpen van een webshop is het belangrijk om de uiterste aandacht te besteden aan de gebruikersinterface (UI). Dit bepaald namelijk het gebruiksgemak van klanten tijdens het navigeren door de website en dus ook of ze de gewenste producten makkelijk kunnen vinden en bestellen. Een prettige ervaring op jouw webshop helpt om klanten daadwerkelijk hun producten te laten kopen en vergroot de kans dat ze terug komen en jouw webshop zullen aanraden aan anderen.

Webshop: De Goedkoopste Start van je Bedrijf | Rocket Minds

Welke informatie moet ik op mijn webshop tonen?

Alle belangrijke informatie op de website moet duidelijk worden afgebeeld: contactinformatie moet zichtbaar zijn, de “zoek” functie moet gemakkelijk te vinden zijn en alle pagina’s moeten snel laden. Voorkom het overladen van de website met onduidelijke of onnodige content. Beperk je tot het maken van goede kwaliteit foto’s, accurate productbeschrijvingen en vergeet niet om ruimte over te laten voor gebruikersfeedback en/of opmerkingen en reviews.

Verder speelt de categorisatie van de producten en het zoeksysteem een belangrijke rol in de gebruikerservaring. Om potentiële verwarring te voorkomen moeten de producten geordend en verdeeld worden in verschillende (sub-)categorieën. Een andere belangrijke functie is de customer service. De makkelijkste manier om te beginnen is om klanten jouw contactinformatie zoals telefoonnummer of e-mail adres te geven. Echter, overweeg met de tijd – naarmate je webshop groeit – om een hulpsysteem of een online chat te implementeren. Hierdoor zal het klantvertrouwen groeien aangezien je dan laat zien dat je een vangnet voor potentiële problemen en fouten hebt.

Van webshop ontwikkeling naar webshop marketing

De ontwikkeling en de promotie van een webshop zijn sterk afhankelijk van elkaar. Het is daarom vaak het beste om beide services van hetzelfde bedrijf te gebruiken. Op deze manier hoef je maar met één team samen te werken en weet je zeker dat dit team jouw concept en jouw website van binnen en van buiten kent – een essentieel onderdeel om jouw promotiebenodigdheden in te inschatten.

Wil je meer weten over webshops? Lees dan ons artikel: De webshop vanuit het Klantperspectief

Webshop: De Goedkoopste Start van je Bedrijf | Rocket Minds
Vormgeving in jouw huisstijl

In onze website ontwikkeling zorgen we er altijd voor dat deze gemakkelijk in gebruik is. Jouw website kan worden opgeleverd met Joomla, Drupal of een CMS op maat. Daarbij integreren we jouw CMS met de juiste plug-ins zodat je jouw doelen kunt verwezenlijken en je gemakkelijk je eigen website kunt beheren.

Webshop: De Goedkoopste Start van je Bedrijf | Rocket Minds
Makkelijk beheersysteem (CMS)

De meest voordelige optie op de lange termijn is om jouw website te laten maken met WordPress of een gepersonaliseerd CMS op maat.

Webshop: De Goedkoopste Start van je Bedrijf | Rocket Minds
Modules & functionaliteiten

Bij het ontwerpen van een professionele website komt meer kijken dan de integratie van een CMS en het bouwen van een conversiegericht design. Om interactie (contact, verkopen, overtuigen) met bezoekers aan te gaan, kan de website geïntegreerd worden met een chat of ticket service, een betalingssysteem, of iedere andere module die bezoekers interactie faciliteert.

Webshop: De Goedkoopste Start van je Bedrijf | Rocket Minds
SEO & vindbaarheid

Na de oplevering van de website ontvang je altijd aanvullende ondersteuning. Afhankelijk van het type website dat je laat maken, krijg je uitleg over het CMS, de koppelingen en de tools die gebruikt zijn en de integraties die jouw website ondersteunen.