Er is weer een week voorbij, tijd voor onze nieuwe top lijst van websites die mooi en kundig webdesign displayen. Laten we meteen beginnen!

Foot Joy

De eerste in de lijst van deze week is een website van het golfschoenen merk FootJoy. Wanneer je binnen komt op deze landingspagina introduceert de klikbare header de bezoeker meteen het BOA sluitsysteem dat Footjoy schoenen zo speciaal maakt. Deze interactieve header, samen met de technische lay-out passen perfect bij de geavanceerde golf schoen die Footjoy verkoopt.

Ivan Aivazovsky

De volgende website is gemaakt ter ere van de 200e verjaardag van de Romantiek schilder Ivan Aivazovsky die beroemd is voor zijn marine schilderijen. De rokende achtergrond die de bezoeker verwelkomt maakt een spannende allusie op de mistige lucht die boven zee hangt. De muziek en het zwartwit georiënteerde contrast geven het historische doel van de website mooi weer

Nua Bikes

Volgende in de rij is de website van NUA Bikes die hun high-end titanium fietsen aantrekkelijk adverteert. De vervaagde side menu navigatie ondersteund door de simplistische typografie maakt de technische lay-out gemakkelijk leesbaar. Hierdoor komt het webdesign tegelijkertijd professioneel en relaxend over. Deze website demonstreert op een effectieve manier dat less is more door enkel te displayen dat wat nodig is.

Radio Aktive Film

De vierde website die we tegenkwamen deze week displayt het aantrekkelijke design van het Oekraïense film productie bedrijf Radioaktivefilm. Hun indrukwekkende video achtergrond geeft je het gevoel alsof je net een bioscoop ingelopen bent. Daarbij voegen de Oekraïners een verticale navigatiebalk met geleidelijke video previews en een paar interactieve schermwissel effecten toe en kwamen ze zo tot een eersteklas recept voor oog genot.

Cedric Pereira

Deze website is gemaakt door de Franse interactieve design student Cédric Pereira. Zijn bubbelige splash screen ondersteund door het JavaScript hover effect op zijn hoofdpagina laten je op een speelse manier in zijn projecten “duiken”. Deze projecten worden weergeven in een post page die simplistisch oogt, maar toch strak een strak design heeft.

Tech Style

Deze website, ontwikkeld door de Techstyle Fashion Group, adverteerd hun high-value fashion branding platform op een effectieve manier. De abstracte lay-out, typografie en het kleurenschema verzorgen samen een prachtig high-end fashion design dat stijl en professionaliteit effectief met elkaar combineert.

Volleyball Canada

De volgende website brengt designers mode naar de “Canadian Volleyball” gemeenschap. De intro laat de website op je scherm neer vallen en transformeert vervolgens op elegante wijze in een aantrekkelijke hoofdscherm lay-out. Zodra je begint met scrollen ontplooit de sensatie van de Canadese volleybal wereld zich recht voor je ogen.

Nike SB Dunk

Deze website, die Nike SB Dunk schoenen adverteert, springt er meteen uit door zijn heldere en vloeiende lay-out. Het scrol effect dat de ene schoen na de andere over je scherm voorbij laat vliegen voegt net dat interactieve detail toe dat een aantrekkelijk webdesign voltooit.

Orsolina

Nummer 9 in onze lijst is een website ontwikkelt voor de Italiaanse dansschool Orsolina28. De prachtige foto’s visualiseren de toewijding van deze school aan klassiek ballet op gracieuze wijze. De witte ballet-kleurige lay-out van het blog geeft een mooi afgemeten klassieke touch aan het webdesign.

Bonhomme

De laatste in onze lijst is gemaakt door de front-end artiest bonhomme die een prachtige portfolio website geproduceerd heeft om zijn talenten te demonstreren. De zwarte achtergrond gecontrasteerd door witte typografie – iets wat het altijd goed blijkt te doen voor web design artiesten – maakt het browsen van deze website een rustgevende ervaring. De ongebruikelijke verticale columnachtige lay-out, echter, voegt net dat unieke element toe dat zijn web design memorabel maakt tussen vele anderen.

Dat brengt onze lijst – die zorgvuldig samengesteld is voor jullie entertainment en inspiratie – weer ten einde. Zoals altijd, zijn suggesties van harte welkom en hopen we jullie volgende week weer terug te zien voor een nieuwe lijst met indrukwekkende web designs.

Onze projecten

Onze projecten zijn representatief voor onze kerncapaciteiten en hier ziet u enkele succesverhalen waarin ze toegepast zijn in klantscenarios.