Er is weer een week voorbij, tijd voor onze nieuwe top lijst van webdesigns. Laten we meteen beginnen!

Foot Joy

De eerste in de lijst van deze week is een website van het golfschoenen merk FootJoy. Wanneer je binnen komt op deze landingspagina introduceert de klikbare header meteen het BOA-sluitsysteem dat Footjoy schoenen zo speciaal maakt. Deze interactieve header, samen met de technische lay-out passen perfect bij de geavanceerde golf schoenen die Footjoy verkoopt.

Ivan Aivazovsky

De volgende website is gemaakt ter ere van de 200e verjaardag van de Romantiek schilder Ivan Aivazovsky die beroemd is geworden door zijn marine schilderijen. De rokende achtergrond maakt een spannende allusie op de mistige lucht die boven zee hangt terwijl de muziek en het zwart-wit georiënteerde contrast het historische doel van de website mooi weergeven.

Nua Bikes

De volgende in de lijst is de website van NUA Bikes die hun high-end titanium fietsen aantrekkelijk adverteert. De vervaagde side menu navigatie ondersteund door simplistische typografie maakt de technische lay-out gemakkelijk leesbaar. Hierdoor komt het webdesign tegelijkertijd professioneel en rustgevend over. Deze website demonstreert op een effectieve manier dat "less is more" door enkel dat te weergeven wat echt nodig is.

Radio Aktive Film

De vierde website die we deze week tegenkwamen weergeeft het aantrekkelijke design van het Oekraïense filmproductie bedrijf Radioaktivefilm. De indrukwekkende video achtergrond geeft je het gevoel alsof je net een bioscoop binnen gelopen bent. Daarbij hebben de Oekraïners een verticale navigatiebalk met geleidelijke video previews en een paar interactieve schermwissel effecten toegevoegd om zo tot een eersteklas recept voor "eye candy" te komen.

Cedric Pereira

Deze website is gemaakt door de Franse interactieve design (IxD) student Cédric Pereira. Zijn bubbelige splash screen ondersteund door het JavaScript "hover-effect" op zijn hoofdpagina laten je op een speelse manier in zijn projecten “duiken”. Deze projecten worden weergeven in een post-pagina die simplistisch oogt, maar toch strak een strak design vertoont.

Tech Style

Deze website, ontwikkeld door de Techstyle Fashion Group, adverteert hun high-value fashion branding platform op een effectieve manier. Het kleurenschema en de abstracte lay-out en typografie verzorgen samen een prachtig high-end fashion design dat stijl en professionaliteit effectief met elkaar combineert.

Volleyball Canada

De volgende website brengt designer mode naar de “Canadian Volleyball” gemeenschap. De intro smasht de website zo op je scherm als een volleybal vallen en transformeert vervolgens op elegante wijze in een aantrekkelijke hoofdscherm lay-out. Zodra je begint met scrollen ontplooit de sensatie van de Canadese volleybal wereld zich recht voor je ogen.

Nike SB Dunk

Deze website, die Nike SB Dunk schoenen adverteert, springt er meteen uit door zijn heldere en vloeiende lay-out. Het scroll-effect dat de ene schoen na de andere over je scherm voorbij laat vliegen voegt net dat interactieve detail toe dat een webdesign extra aantrekkelijk maakt.

Orsolina

Nummer 9 in onze lijst is een website gemaakt voor de Italiaanse dansschool Orsolina28. De prachtige foto’s visualiseren de toewijding van deze school aan klassiek ballet op gracieuze wijze. De witte ballet-kleurige lay-out van het blog geeft een mooie klassieke touch aan het webdesign.

Bonhomme

De laatste in onze lijst is gemaakt door de front-end artiest bonhomme die een prachtige portfolio website gemaakt heeft om zijn talenten te demonstreren. De zwarte achtergrond gecontrasteerd door witte typografie – iets wat populair is onder webdesign artiesten – maakt het browsen van deze website een rustgevende ervaring. De ongebruikelijke verticale columnachtige lay-out, echter, voegt net dat unieke element toe dat zijn webdesign memorabel maakt tussen vele anderen.

Dat brengt onze lijst, zorgvuldig samengesteld voor jullie entertainment en inspiratie, weer ten einde. Wederom, suggesties zijn van harte welkom en we hopen jullie volgende week weer terug te zien voor een nieuwe lijst met indrukwekkende webdesigns.

Onze projecten

Rocket Minds IT implementaties: Websites, (mobiele) applicaties, webshops, prijswinnende designs en digitale marketing.